BOBCATSSS 2012 in Amsterdam

Door: Simone Keizer ~ 9 november 2011 15:53 ~ Categorie: Bijeenkomsten, Nieuws.

Het jaarlijks internationaal congres voor informatiespecialisten (BOBCATSSS) doet in januari 2012 Amsterdam aan!  Onder het motto “Information in E-motion” worden verschillende workshops, lezingen, parallelsessies door studenten, docenten en professionals gegeven. Tevens viert BOBCATSSS haar twintigste verjaardag.

De organisatie is in handen van studenten en medewerkers van de Hogeschool van Amsterdam, Hanzehogeschool Groningen en de Hochschule der Medien in Stuttgart. Maar liefst 200 bijdragen zijn ingezonden voor BOBCATSSS 2012 uit tweeëndertig landen wereldwijd, waaronder India, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Brazilië en veel Europese landen.

Neem de eerste letter van de volgende Europese hoofdsteden:
Budapest
Oslo
Barcelona
Copenhagen
Amsterdam
Tampere
Stuttgart
Szombathely
Sheffield

De bovengenoemde steden organiseerden – destijds in Hongarije – de allereerste editie van dit internationale congres voor informatiespecialisten. Nooit eerder vond BOBCATSSS plaats in de hoofdstad van Nederland, Amsterdam. De Hogeschool van Amsterdam (HvA) voelt zich dan ook zeer vereerd om alle studenten en informatieprofessionals (van bilbiothecaris tot knowledge manager) in januari 2012 te mogen verwelkomen en verwacht zo’n vierhonderd geïnteresseerden.

Het centrale thema van BOBCATTS is “Information in E-motion”! Informatie is tegenwoordig overal en continue digitaal in ‘beweging’ en ook beschikbaar via verschillende (nieuwe) kanalen, zoals Twitter, Facebook of Linkedin. Deze ontwikkelingen roepen nieuwe juridische, technische en sociologische vragen op die allerlei e-motions teweegbrengen. Informatiespecialisten spelen een cruciale rol bij het vormgeven van de informatiesamenleving. Eén onderwerp dat tijdens het symposium aan de orde zal komen is het Nieuwe Werken: je kunt vandaag de dag overal aan het werk, of dit nu thuis, op het werk of in het café is.

De officiële opening is op 23 januari 2012 in het Tropenmuseum (KIT). Keynote speakers Geert Lovink en Karin Spaink gaan een prikkelende presentatie houden over respectievelijk “A world beyond Facebook: Alternatives in Social Media en Privacy is the cornerstone of personal safety“. Het congres bestaat verder uit diverse parallelsessies, workshops en lezingen van studenten, docenten en professionals.

Heb je interesse? Meld je dan nu aan op www.bobcatsss2012.org.

Of bekijk eerst hier de line-up cq. programma! Trouwens, er bestaat ook een Social Line-up!
BOBCATSSS 2012 is verder te volgen via:
Facebook
Linkedin
Twitter

Tags:

Reader's Comments

  1. Bibliotheken en het Digitale Leven in November 2011 | Dee'tjes | december 1st, 2011 at 00:41

    [...] BOBCATSSS 2012 in Amsterdam (VPOD) Leuk!  Jaarlijks internationaal congres voor informatiespecialisten, had er heen willen gaan maar is al uitverkocht [...]

Leave a Comment

*