Als drie opgeleide automonteurs sleutelen we graag aan auto’s. Aangezien we alle drie in loondienst werken en geen middelen hadden om een eigen bedrijf op te zetten, zaten we een beetje vast in het werk dat we deden. Totdat we met z’n drieën aan tafel gingen zitten en besloten om eens te kijken naar de mogelijkheid om ergens een pandje te regelen. Gewoon voor wat klusjes op de zaterdagen en zondagen. Via onze bazen konden we goedkoop aan een tweedehands brug komen en gereedschap, maar een aanhanger konden we niet regelen. Dat gaf niet, we hadden het idee dat het vooral iets voor de hobby zou worden. Maar dat bleek niet helemaal te kloppen. Onze expertise op het gebied van autobanden zorgde ervoor dat we elk bandenseizoen ineens wachtrijen voor ons pandje hadden staan. Maar daar hadden we de middelen helemaal niet voor. Ons geld zat in de nieuwe banden die de klanten wilden hebben en het extra gereedschap dat we nodig hadden. Gelukkig wist Joost ons te vertellen dat een aanhangwagen huren via HuurShop een handige oplossing kon zijn. En inderdaad, binnen een paar minuten was een aanhangwagen huren geregeld via huurshop.com en konden we de banden bij de groothandel halen (en een aantal auto’s die gestrand waren, ook daar is een aanhanger voor beschikbaar). Binnen de kortste keren konden we echt alle klussen aan.

Hoe een aanhangwagen huren onze basis vormde

Auto’s die gestrand zijn, kun je doorgaans gewoon slepen. Zo lastig is dat niet. Tenzij er een as gebroken is, de ophanging van de auto niet meer goed is óf wanneer het een automaat is. Deze auto’s wilden we graag naar de garage halen, maar een sleepdienst is al snel onbetaalbaar wanneer je de complete afstand tweemaal moet betalen. En alles doorrekenen naar de klant, dat wilden we ook niet. Daarnaast was een aanhangwagen huren noodzakelijk omdat we nooit alle banden mee konden nemen in een busje. Reken er gerust op dat we 20 tot 40 auto’s per weekend voorzagen van nieuwe banden. Dat betekent 80 tot 160 banden. Het lastige: de groothandels leveren niet op zaterdag of zondag, en op doordeweekse dagen hadden we geen tijd. Dus: aanhangwagen huren en op zaterdagmorgen om vijf uur richting de groothandel om de banden te halen. Aangezien een aanhangwagen huren gewoon per heel weekend kan, gebruikten we de aanhanger meestal direct heel het weekend. Kost namelijk niets extra en maakt het wel zo makkelijk wanneer je echt flexibel wilt zijn. Ook naar onze klanten toe natuurlijk.

Nu niet meer alleen op zaterdag en zondag

Tegenwoordig zijn we geen garage meer voor de zaterdagen en zondagen. We zijn een complete garage geworden en zijn alle drie eigenaar. Voordat je denkt dat een aanhangwagen huren geen optie meer is voor ons: we hebben er zelf drie, maar we kiezen nog vaak voor een aanhangwagen huren via HuurShop. Op die manier kunnen we namelijk extra laden, zijn we flexibel in onze keuzes en hoeven we geen geld te investeren in het kopen van een nieuwe aanhanger. Dat geld houden we liever in ons bedrijf omdat we graag auto’s uit willen lijnen in de toekomst. Dat betekent dat we een brug nodig hebben die hier geschikt voor is – en daarnaast hebben we ook nog meer gereedschap nodig. Aangezien een aanhangwagen huren veel goedkoper is dan het aankopen en onderhouden van een eigen aanhanger, was de keuze snel gemaakt. Uiteraard huren we nog altijd op dezelfde plek aangezien HuurShop het mogelijk gemaakt heeft voor ons om een compleet eigen bedrijf op te zetten dankzij hun flexibiliteit.