Het vergelijken van een begrafenisverzekering, daar zijn natuurlijk wel methodes voor. In de praktijk namelijk dat het moeilijk is om een goede begrafenisverzekering af te sluiten en dat je al snel te veel betaalt voor een dergelijke verkering. Daarom zijn er ook websites als ikvergelijkonline.nl ontstaan, zodat jij gemakkelijk kunt vergelijken en kunt kijken welke verkering er het beste bij jou past. De begrafenisverzekering is geen leuk onderwerp, maar is wel iets wat erg belangrijk is en al in een vroeg stadium moet worden afgesloten.

Wat houdt een begrafenisverzekering precies in? 

Een begrafenisverzekering is een van de weinige verzekeringen waar je aanspraak op gaat maken, want (helaas) komt aan het leven van een ieder een einde. Een dergelijke verzekering zal de kosten dekken van een uitvaart of een crematie, het is maar net waar je voor kiest. Je zult maandelijks een bedrag in de vorm van een premie gaan betalen en zodra je overlijd zal de verzekeraar een bedrag uitkeren, dat bedrag is vooraf vastgesteld. Een dergelijke verzekering sluit je af zodat de nabestaanden niet de kosten van jouw uitvaart moeten gaan betalen. Een dergelijke verzekering zal ervoor zorgen dat jouw nabestaanden niet worden opgezadeld worden met de kosten voor de crematie of begrafenis. Doordat jij een begrafenisverzekering afsluit neemt dit al een deel van de zorgen weg, want het overlijden is natuurlijk een erg vervelende gebeurtenis. Zodra je een begrafenisverzekering gaat afsluiten zal je een begrafenispolis krijgen. Wat is precies een begrafenispolis? Bij de meeste verzekeraars kun je drie soorten begrafenispolissen afsluiten. Dat zijn de volgende:
  • Een kapitaal verzekering
  • Een combinatie verzekering 
  • Een natura verzekering 
De verschillen tussen deze soorten begrafenisverzekeringen zijn de volgende, namelijk bij een natura verzekering zul je geen geld uitgekeerd krijgen maar in plaats van geld krijgen de nabestaanden diensten uitgekeerd. Het bedrag zal direct uitgekeerd worden zodra de uitvaartondernemer met de de verzekeraar afstemt hoe de uitvaart eruit gat zien. Deze heeft de laagste premie. De kapitaal verzekering is een verzekering waarbij vooraf vastgesteld wordt wat voor bedrag je uitgekeerd zult krijgen als nabestaande. Het fijne aan deze polis is dat je wel zelf de vrijheid hebt bij het invullen van de uitvaart.

Waarom zou je een begrafenispolis afsluiten?

Het kan zijn dat jij denkt, waarom is het goed om een dergelijke polis af te sluiten? Het antwoord op deze vraag is de volgende. Het is een feit dat je voor een uitvaart al snel richting de tienduizend euro kwijt bent, dat is een groot bedrag en veel mensen komen daardoor in een financieel nadelige positie. De nabestaanden komen namelijk in problemen doordat jij er niet meer bent en worden opgezadeld met kosten die hadden kunnen worden voorkomen. Doe er daarom verstandig aan en zorg ervoor dat jij een goede begrafenisverzekering afsluit. Het is wel het beste om van te voren te kijken welke verkering het beste bij je past en welke niet te duur is. Want na een tijdje zullen de nabestanden een groot bedrag krijgen en dit kunnen gaan besteden aan alles wat met jouw overlijden heeft te maken.