Van kinds af aan is Aukje van Kalsbeek al op zoek naar mogelijkheden om huidige situaties te vernieuwen en verbeteren. Zo was ze onder andere op haar middelbare school mede- initiatiefnemer voor het oprichten van een een Filmliga en van andere activiteiten voor leerlingen en zette ze deze betrokken houding op haar universiteit voort met lidmaatschap in meerdere besturen en de Kei-werkgroep. Hier leerde ze de basisvaardigheden en kon het talent van Aukje van Kalsbeek zich ontplooien, waardoor ze nu  succesvol is in het doorvoeren van de nodige veranderingen in de zorgbranche. Informatie over Aukje van Kalsbeek is onder andere ook te vinden op de website van de Ondernemerslijst.

Het carrièrepad van Aukje van Kalsbeek

Na de afronding van haar studie Psychologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen en een eerstegraads lerarenopleiding begon Aukje van Kalsbeek in 1985 te werken bij Friesland Coberco Dairy Foods. Tegenwoordig is dit bedrijf beter bekend als Friesland Campina. Hier bekleedde zij tot 1998 verschillende management- en adviesfuncties. Haar interesse voor mensen en organisaties en de veranderingen die steeds op hen afkomen was gewekt en kreeg meer verdieping. Ze volgde meerdere opleidingen en haalde haar Master in Change Management bij SIOO, de interuniversitaire opleiding voor verandermanagement en organisatiekunde.

Na haar werk bij Friesland Coberco Dairy Foods maakte Aukje van Kalsbeek de overstap naar de zorgsector. Hier was Aukje van Kalsbeek directeur Sociale Zaken. Dit deed Aukje van Kalsbeek bij de Isala Klinieken, waar ze  nauw betrokken is geweest bij de personele fusie en de ontwikkeling tot de Isala Klinieken. Hierbij had zij steeds de menselijke maat voor ogen in de omvangrijke organisatie die ontstond met de fusie, ze stond voor de  professionalisering van de dienst Personeel en Organisatie en het mede vormgeven aan de verdere organisatie-ontwikkeling van de Isala klinieken

Ook de transitieperiode van de kinderen- en jeugdzorg bij Reinaerde is begeleid door Aukje van Kalsbeek, die op dat moment directeur bij deze instelling was. Tijdens deze transitieperiode kwam in samenwerking met ouders, cliënten en medewerkers een nieuw meerjarenplan tot stand, tevens werden de kwaliteit van zorg en de financiële resultaten verbeterd. Nieuwe vormen van dienstverlening werden gerealiseerd die aansloten op de vraag van cliënten en  ouders. Op deze manier kon de divisie weer groeien en zich ontwikkelen met een grote mate van tevredenheid onder cliënten, familie en medewerkers. Naast dat haar loopbaan natuurlijk veel vertelt over Aukje van Kalsbeek geeft de lijn in haar loopbaan ook zicht op een aantal competenties die in haar functies bijdroegen aan het resultaat en het succes.  Zo kan Aukje van Kalsbeek organisaties helpen veranderen wanneer dit nodig lijkt te zijn, omdat ze onafhankelijk naar situaties kan kijken, ruimte kan maken voor vernieuwing en kan zoeken naar  kansen die tot dan toe onbenut zijn gebleven.

Aukje van Kalsbeek heeft naast haar werk een gezin. Ze woont al meer dan 30 jaar samen en heeft een zoon en een dochter die inmiddels volwassen zijn. In haar vrije tijd vindt Aukje van Kalsbeek het prettig om te gaan wandelen, zwemmen, fotograferen, koken en reizen