Het is altijd vervelend om te moeten besluiten dat je huwelijk niet langer werkt. Dit kan natuurlijk door allerlei redenen komen. In het beste geval kom je samen met je partner tot de conclusie dat het niet langer tussen jullie werkt, maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat jij of je partner alleen deze beslissing neemt. Dit kan erg moeilijk zijn voor de andere partij. Wanneer jij tenslotte je partner moet vertellen dat je niet langer met hem of haar wilt doorgaan dan is dit uiteraard een zeer vervelende situatie. Wanneer jullie met alleen jullie tweeën zijn en voor de rest niet veel zaken gedeeld hebben dan komt er niet zo heel erg veel bij kijken. Het onder de arm nemen van de advocaat Breda die gespecialiseerd is in familierecht is dan wel handig om de gedeeltes waarop jullie wel met elkaar verbonden zijn los te koppelen, maar voor de rest zullen jullie dan nog maar weinig met elkaar te maken hebben. Wanneer jullie echter ook een koophuis hebben of kinderen bijvoorbeeld dan kan het natuurlijk een lastige en vervelende situatie worden. Je krijgt dan ook met andere familierechtsgebieden te maken.

  • Ouderlijk gezag.
  • Vaststelling van kinder- en/of partneralimentatie.

En dit zijn slechts enkele voorbeelden van gebieden waarop je de hulp van een advocaat Breda heel erg goed kan gebruiken. Wanneer jullie op vriendelijke voet uit elkaar gaan gebeurt het wel eens dat de stellen ervoor kiezen om dezelfde advocaat Breda onder de arm te nemen. Wanneer jullie er zelf goed uit kunnen komen is hij of zij er alleen om het rechtsgeldig te maken. In de meeste gevallen zal hier echter geen sprake van zijn en dus heb je een eigen advocaat Breda nodig. Er zal door de advocaten natuurlijk altijd voor gezorgd worden dat de echtscheiding zo snel mogelijk gerealiseerd wordt en dat alle zaken die ter sprake moet komen ook snel afgehandeld worden. Hebben jullie samen kinderen? Dan zal de advocaat Breda er voor zorgen dat het ouderlijk gezag in korte tijd verdeeld wordt en dat er een goede omgangsregeling opgezet wordt. Ook de kinder- en partneralimentatie zullen dan bijvoorbeeld vastgesteld worden. De advocaat Breda kan je ook precies vertellen op welke zaken jullie allemaal moeten letten en hoe die het beste geregeld kunnen worden.

De advocaat Breda staat je bij

Een tijd van echtscheiding zal nooit voor iemand leuk worden. Je moet niet alleen afscheid nemen van een partner waar je waarschijnlijk jarenlang van gehouden hebt, maar je laat natuurlijk ook een deel van je leven achter. Zo door de jaren heen bouw je de nodige gewoontes op en ook die zul je allemaal achter je moeten laten. Veel mensen houden hier van tevoren geen rekening mee, maar dat is juist wat deze periode zo zwaar maakt. Je moet echt weer je eigen weg gaan vinden. Helaas kan de advocaat Breda je daar niet bij helpen, maar hij kan je natuurlijk wel bijstaan in de echtscheidingsprocedure. De advocaat Breda zorgt ervoor dat het proces zo snel mogelijk in gang gezet wordt en ook vlug weer achter de rug is. Dan kan zowel jij als je ex-partner zo snel mogelijk door met jullie nieuwe leven. Als jullie samen kinderen hebben zullen jullie uiteraard nog wel met elkaar te maken hebben, maar ook op dit gebied zijn er door de advocaat Breda veel regelingen te treffen. Dit hoeven jullie dus niet per se zelf te regelen. Wanneer jullie er zelf niet uitkomen of jullie denken hierbij echt een advocaat Breda nodig te hebben, dan kan dit natuurlijk. Het voordeel van het inschakelen van een advocaat Breda is dat jullie zeker weten dat alles goed geregeld worden. Bij een echtscheiding komt namelijk nog al wat zaken kijken en wanneer je niet weet wat je precies allemaal moet regelen dan kan dit nog al eens mislopen. Dit wil je natuurlijk niet. Je wilt dat het allemaal zo snel mogelijk achter de rug is zodat je verder kunt met je nieuwe leven. Ben jij de partner die alimentatie ontvangt? Hou er dan rekening mee dat ook hier een bepaalde regelgeving bij geldt. Zorg dat je je hier aan houdt, want het kan vervelende consequenties hebben wanneer je dit niet doet.

Krijg advies van de advocaat Breda

Denken jij en je partner er aan om uit elkaar te gaan? Dan wil je misschien al van tevoren weten wat je allemaal moet gaan regelen en waar je nu al rekening mee kunt houden. Een advocaat Breda van het kantoor Singel Advocaten kan je dus al van tevoren advies geven op dit gebied. Zeker wanneer jullie samen tot de conclusie komen dat een echtscheiding nog de enige oplossing is in jullie situatie kan het handig zijn om dit al eerder voor te leggen aan de advocaat Breda. Hij kan jullie dan adviseren en jullie kunnen direct al jullie vragen stellen. In veel gevallen vinden mensen dat erg prettig. Een echtscheiding is toch wel een heftige situatie die je zo snel mogelijk achter je wilt laten. Dit kan als je het goed aanpakt. Een advocaat Breda kan je hierbij goed helpen en daarom is het erg verstandig om goed naar zijn advies te luisteren en hier ook op te handelen. Dan ben je er in de meeste gevallen van verzekerd dat alle dingen snel geregeld kunnen worden. En het wordt dan ook meteen goed geregeld. Daarnaast kun je natuurlijk tijdens de hele periode terecht met alle vragen die je hebt.