Een lichtstraat is de ideale manier om meer licht in huis binnen te laten. Het betreft een opening in het plafond waar ramen in geplaatst worden, waardoor natuurlijk (zon)-licht naar binnen valt. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken en plaatsen van lichtstraten is Ter Huurne BV. Dit bedrijf zit gevestigd in Haaskbergen (Overijssel) maar is in te schakelen voor het plaatsen van lichtstraten door heel Nederland. Enkel de voorrijkosten zullen hoger uitvallen als je verder weg woont. Een lichtstraat in je woonkamer heeft meerdere voordelen, ook die niet zo voor de hand lijken te liggen namelijk:

  • De ruimte wordt veel lichter
  • De ruimte lijkt groter te zijn
  • Planten groeien beter doordat ze meer licht krijgen
  • Je bespaart stroom doordat je minder lampen hoeft te branden

Het vele licht dat na de plaatsing naar binnen komt is dus niet alleen goed voor de sfeer en je gemoed, maar heeft nog meer voordelen dan dat. De meeste mensen plaatsen zo’n lichtstraat echter puur om de ruimte aantrekkelijker en gezelliger te maken. In een lichte ruimte ga je nu eenmaal sneller zitten dan in een donkere. Je wordt er vanzelf vrolijk van, ziet beter wat je doet en krijgt een beetje een buiten-gevoel, zelfs in de winter. 

Een lichtstraat op maat laten maken

Bij Ter Huurne BV snappen ze dat elk huis anders is, en bovendien elke klant andere wensen en eisen heeft. Daarom maken ze elke lichtstraat die ze installeren volledig op maat. Voordat ze voor je aan de slag gaan adviseren ze je bovendien in het type lichtstraten dat geschikt is voor jullie dak, en hoe je het meeste licht naar binnen krijgt. Ze houden daarbij rekening met de stand van de zon en het uitzicht op eventuele obstakels naast het huis. Bovendien is soms een bepaalde maat lichtstraat voordeliger dan een andere doordat het een iets gangbaardere maat is. Staar je dus niet blind op de maat die je zelf in gedachte had, maar laat een specialist van ter Huurne BV meekijken naar jouw woning en de plattegrond, om voor jullie woning de meest ideale lichtstraat te ontwerpen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat ze voorstellen om het glas een stuk schuiner te plaatsen dan je zelf had bedacht, puur om het effect van de lichtinval te versterken. Bij Ter Huurne BV weten ze echt alles van lichtstraten, dus laat het idee los dat je in je hoofd had en laat je eens verrassen door het ontwerp van de professional!

Glassystemen op maat gemaakt

Bij Ter Huurne BV kun je onder andere terecht voor lichtstraten, maar wist je dat ze nog veel meer typen glassystemen op maat gemaakt bieden? Serres bijvoorbeeld, zijn het perfecte voorbeeld van ruimtes die volledig omgeven zijn door glas.  De bouw ervan vereist kennis en kunde op dit gebied, en bij ter Huurne BV ben je daarvoor aan het juiste adres. Bovendien kun je ze zelfs inschakelen voor het installeren van balkonbeglazing, tuinkamers en carports. Dus of je nu graag een lichtstraat wilt in je woonkamer, of een ander type glassysteem op maat wilt laten maken, bij de glas-experts van ter Huurne BV ben je zeker aan het juiste adres!

https://www.terhuurnebv.nl/lichtstraten