Wilt u ook graag wat minder geld uitgeven aan vaste lasten en meer geld overhouden voor het doen van leuke dingen? Dan is het de moeite waard om eens aan de slag te gaan en een vergelijking te maken tussen de verschillende energieleveranciers in Nederland. U zult dan tot de conclusie komen dat prijzen van energie vergelijken loont en dat u zeker kunt besparen door over te stappen. Het is al weer geruime tijd geleden dat de energiemarkt geliberaliseerd is en dat is te merken aan het aantal energiemaatschappijen dat Nederland telt. Iedere maatschappij wil natuurlijk graag zoveel mogelijk klanten binnenhalen en daarom is er altijd een prijzenstrijd gaande. Dit betekent dat met regelmaat de tarieven van energie vergelijken zeker loont. Wat twee of drie jaar geleden voor u nog de voordeligste keus voor u was, hoeft dat nu al niet meer te zijn. Prijzen veranderen snel en bovendien zijn er vaak interessante aanbiedingen waar gebruik van gemaakt kan worden. Veel mensen weten dit wel, maar toch gaan zij nog niet over tot prijzen van energie vergelijken. Waarom doen zij dit niet? De meeste mensen willen immers wel graag besparen en minder geld aan deze zaken uitgeven. De reden dat zij dit toch niet doen, is dat zij energie vergelijken veel werk vinden. Ook kunnen velen niet echt wijs worden uit de verschillende tarieven en hoe de energietarieven voor hen uit zouden pakken. Dat is de reden dat velen het energie vergelijken maar laten zitten en maar bij dezelfde leverancier blijven zitten.

Schakel hulp in bij energie vergelijken

Aan een kant is dit logisch, het is inderdaad voor consumenten ook lastig om zelf aan de slag te gaan met de verschillende aanbieders van energie vergelijken met elkaar. Door de prijsverschillen in vastrecht en verbruikskosten is het lastig voor mensen om te bepalen bij wie zij nu het voordeligst uit zouden zijn. Hiervoor zouden zij niet alleen van iedere leverancier de tarieven op moeten zoeken en met elkaar vergelijken, zij zouden ook door moeten rekenen wat dit voor hun specifieke situatie zou betekenen. Op deze manier prijzen van energie vergelijken is natuurlijk heel veel werk en het kost heel veel tijd. Bovendien zult u zich altijd afvragen of u nu wel op de juiste manier de berekening gemaakt hebt. Gelukkig hoeft u echt niet meer op deze manier bezig te gaan met energie vergelijken, het kan tegenwoordig ook veel gemakkelijker. U zult zich afvragen hoe dat dan kan, wel door eenvoudigweg gebruik te maken van Energievergelijking, de beste vergelijkingssite op het gebied van energieleveranciers. Zij kunnen eenvoudig voor u de tarieven van energie vergelijken en uitrekenen wat voor u de voordeligste keus is. Natuurlijk moet u zelf toch nog wel iets doen, maar het is heel weinig:

  • u moet invullen wat uw postcode en huisnummer is
  • u moet aangeven of uw woning beschikt over een energiemeter voor enkeltarief of over een meter voor dubbeltarief
  • u moet opgeven wat uw jaarlijkse energieverbruik is, als u deze gegevens niet heeft moet u uw gezinssamenstelling doorgeven
  • u dient te selecteren bij welke energieleverancier u op dit moment een contract hebt

Dit zijn de enige gegevens die deze vergelijkingssite nodig heeft om uit te rekenen welke leverancier in uw geval de voordeligste keus is. Het resultaat van deze vergelijking krijgt u in een handig overzicht te zien, zodat u in een oogopslag ziet welke maatschappij het voordeligst is en hoeveel u zou kunnen besparen. Nu kan het natuurlijk zijn dat niet alleen de prijs een rol speelt bij uw keuze voor een energiemaatschappij, maar dat u het bijvoorbeeld ook belangrijk vindt dat zij alleen groene stroom leveren. Daarom kunt u dit ook aangeven, zodat u een gefilterd resultaat krijgt met alleen de voor u relevante aanbiedingen. Zo kunt u dus heel eenvoudig aanbieders van energie vergelijken met elkaar.

Overstappen is niet veel werk

Nu hebt u de site gebruikt voor het energie vergelijken, maar om daadwerkelijk te gaan besparen, moet u natuurlijk nog wel gaan overstappen. Veel mensen aarzelen om dit te doen, ook al weten zij door de prijzen van energie vergelijken dat zij voordeliger uit zouden kunnen zijn. Deze aarzeling heeft te maken met het feit dat zij denken dat een overstap geld kost en dat het heel veel werk is om dit te regelen. Dit is echter helemaal niet het geval. Bij Energievergelijking kunt u namelijk niet alleen tarieven van energie vergelijken, u kunt ook meteen uw overstap regelen. Blijkt uit het energie vergelijken dat u goedkoper uit zou zijn bij een ander, dan kunt u meteen aangeven naar wie u zou willen overstappen en alles wordt dan voor u geregeld. U vult alleen een aantal extra gegevens in en deze vergelijkingssite zorgt ervoor dat uw oude contract wordt opgezegd en dat er een nieuw contract afgesloten wordt bij de energieleverancier van uw keuze. Dit is bovendien helemaal kosteloos, dus er is geen enkele reden om dit niet te doen. Overstappen is dus gewoon gratis en op deze manier kost het u bovendien ook nauwelijks tijd. Er is dus geen enkele reden om niet vandaag nog deze zaken te regelen. Ga snel naar de site van Energievergelijking, laat de prijzen van energie vergelijken, kijk hoeveel u kunt besparen en vraag snel de overstap aan. Zo kunt u zo snel mogelijk beginnen met sparen en houdt u sneller geld over voor het doen van leuke dingen.