Tegenwoordig is het zeer gemakkelijk om voor jezelf te beginnen. Als freelancer of ZZP’er kun je een zaak beginnen en je diensten aanbieden. Tevens kun je er voor kiezen om artikelen te verkopen en in dat geval moet je dus ook zorgen dat klanten de juiste factuur toegestuurd krijgen. Het is uiteraard een heel gedoe om zelf alle facturen op te stellen. Als je 5 klanten hebt in een jaar, dan is het geen probleem. Dan kun je rustig even de tijd nemen op een schitterende factuur op te stellen. Maar als je op een gegeven moment 50, 100 of 1000 facturen op een dag moet versturen, dan moge het duidelijk zijn dat je daar de tijd niet voor hebt. Naast het maken van facturen heb je natuurlijk ook te maken met een betalingsadministratie. Niet alle klanten zullen immers netjes op tijd betalen. Dus je moet allerlei facturen maken en versturen en dan moet je ook nog eens bijhouden wie wanneer betaalt en vooral wie niet betaalt. Om dat met pen en papier bij te houden is geen doen. Daarnaast is het gemakkelijk om fouten te maken als je alles handmatig zou doen. Dat is niet wenselijk, want als je een verkeerde aanmaning verstuurt, dan loop je het risico een klant te verliezen. Kies daarom voor facturatie van Faktum Factuur. Faktum Factuur is een facturatie programma speciaal voor kleine bedrijven en ZZP’ers. Hiermee kun je de boekhouding van jouw onderneming automatiseren. Dat is fijn, want zodra je de facturatie kunt automatiseren, dan heb je opeens heel veel tijd over die je kunt besteden aan andere, meer belangrijke, zaken zoals daadwerkelijk ondernemen. Los daarvan is het altijd een goed idee om de facturatie uit handen te geven aan software, want op die manier haal je de menselijkheid uit de vergelijking en dat betekent dat er minder fouten worden gemaakt. Daarnaast is de facturatie van Faktum Factuur ideaal om het overzicht te bewaren. Je ziet in een handig overzicht alle facturen die de deur uit zijn gegaan en zodra deze worden betaald, dan krijg je daar ook een melding van. Je kunt dus heel gemakkelijk de betaalstatus van klanten in de gaten houden. Je kunt zelf met de instellingen aan de slag gaan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een herinnering na 2 weken automatisch te verzenden. Op deze manier heb je zelf geen omkijken meer naar de administratie.

Facturatie met een knipoog

Het is belangrijk dat de facturatie professioneel gebeurt en dat is precies wat je kunt verwachten als je gebruik maakt van Faktum Factuur. Maar het is ook belangrijk dat klanten de factuur herkennen en dat ze de factuur direct linken aan jouw onderneming. Daarom kun je de facturen helemaal op maat maken. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen en slablonen. Uiteraard kun je ook het logo van je eigen onderneming toevoegen. Kortom, je kunt de via je eigen facturatie direct een visitekaartje de wereld in sturen. Dat is nooit verkeerd natuurlijk. Tevens kun je er zelf voor kiezen hoe je de facturen verstuurt. Je kunt kiezen voor drie opties namelijk:

  • Geprint
  • Per post
  • Als PDF via email

Probeer het gratis uit en ontdek de voordelen van de facturatie van Faktum Factuur

Mocht je interesse zijn gewekt, dan hoef je nog geen definitieve beslissingen te maken. Je kunt de facturatie software eerst geheel vrijblijvend uitproberen. Als je daarna nog steeds enthousiast bent, dan kun je de software daadwerkelijk aanschaffen. Via de website van faktumfactuur.nl kun je de gratis proefversie downloaden. Je kunt er dus direct mee aan de slag gaan.