We hebben allemaal wel eens een keer last van ons lichaam. Bij spanning op het werk of spanning op andere vlakken kan ons lichaam behoorlijk reageren. Maar vaak zijn dit soort stress gerelateerde klachten van tijdelijke aard en hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Toch is het zo dat veel mensen met klachten zitten die keer op keer terugkomen. Ze gaan eerst met deze klachten naar de dokter en die kan hen dan op termijn doorverwijzen naar fysiotherapie Zeist. Fysiotherapie kan mensen helpen met het onderzoeken van de oorzaken van de klachten. Wij helpen mensen bij fysiotherapie Zeist met rugklachten schouderklachten en natuurlijk met klachten aan de knieën. Deze gebieden in het menselijk lichaam zijn allemaal met elkaar verbonden. Zo kunnen we bijvoorbeeld vertellen dat klachten aan de onderrug waar veel mensen wel eens last van hebben, voorkomen uit de spieren in de billen. De meeste mensen weten niet dat wanneer ze een klacht hebben in een lichaamsdeel, de oorsprong van die klacht helemaal niet in dit deel van het lichaam te vinden hoeft te zijn. Vaak is het juist zo dat de oorzaak in een ander deel van het lichaam gevonden moet worden en daar komt u achter met fysiotherapie Zeist. In de meeste gevallen komen mensen bij ons aankloppen die klachten hebben die steeds opnieuw weer terugkeren. Wij hebben patiënten die na een blessure bij ons komen om te revalideren. Fysiotherapie Zeist kan zowel op onze praktijk als aan huis worden gegeven. Mensen die na een ongeval of blessure niet meer zo mobiel zijn, doordat ze bijvoorbeeld tijdelijk geen gebruik kunnen maken van de auto, kunnen bij ons ook terecht, want in deze gevallen zullen wij altijd op locatie een afspraak maken. Als u niet naar fysiotherapie Zeist kunt komen, dan komt de fysiotherapie Zeist wel naar u! Onze specialisatietrajecten zijn:

  • rugklachten en bekkenklachten
  • schouderklachten en revalidatie
  • knieklachten en revalidatie
  • COPD en astma
  • oncologie

Fysiotherapie Zeist vergoeding

Niet alle fysiotherapie Zeist wordt vergoed door uw verzekering. Maar wel sommige therapie. Het is daarom altijd slim om even te kijken naar welke zorg in uw premie zit en of u er verstandig aan doet uw een aanvullende verzekering af te sluiten. Als u klachten heeft die zich herhalen, dan kan het zo zijn dat u er verstandig aan doet om een verzekering af te sluiten die meerdere sessies vergoed. Kinderen tot achttien jaar krijgen per jaar één behandeling vergoed maar zullen extra moeten worden verzekerd op het moment dat er meer behandelingen nodig zijn. Een van de zaken waar wij ons mee bezig houden bij fysiotherapie is revalidatie. Revalidatie betekent dat wij mensen na een blessure middels oefeningen en training weer op de been helpen. Na een blessure moet er met heel veel zorg worden gekeken naar de ontwikkelingen van het herstel van de patiënt. Als de patiënt zich heel erg langzaam herstelt, dan moet er met deze trage ontwikkeling rekening worden gehouden in de therapie. Maar anderzijds zal de therapie ook moeten worden aangepast om er wel voor te zorgen dat de patiënt verbeteringen door kan maken. Het niet forceren van een blessure maar wel zorgen voor goede training, komt heel erg nauw en daar moeten mensen rekening mee houden. Hiervoor bent u bij fysiotherapie Zeist op het juiste adres. U kunt er bij ons op rekenen dat wij u zullen ondersteunen met de beste therapie.

Fysiotherapie Zeist: de oorsprong van klachten

Fysiotherapie Zeist dient er voor om de oorsprong van de klachten te achterhalen. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit spieren en deze spieren zijn allemaal met elkaar verbonden. Dat betekent dat als u last heeft van een bepaalde spier, de oorsprong heel goed kan liggen bij een andere spiergroep. Voor u betekent dat dat u er achter moet komen waar de pijn begonnen is. Veel mensen hebben last van rugklachten. Dat gaat dan vaak om klachten aan de onderrug. Deze klachten komen meestal vanuit de billen. Klachten aan de bovenarmen, komen vaak door klachten aan de schouders. Zo ziet u maar dat wanneer u op een bepaalde plek pijn heeft, dat nog niet hoeft te betekenen dat het iets uithaalt om u daar te laten masseren. Fysiotherapie Zeist gaat kijken naar de oorsprong van uw klachten. Wij zullen u bij fysiotherapie Zeist altijd een aantal vragen stellen die inzicht moeten geven in uw klachten. Dat kunnen vragen zijn over de momenten waarop u pijn heeft en over uitstralingspijn. Uitstralingspijn is pijn vanuit een bepaalde plek naar een andere plek. Zo hebben mensen die last hebben van hun rug ook wel eens last van de achterkant van hun benen. De pijn loopt dus van de rug door naar de benen of met andere bewoordingen: de pijn straalt uit naar de benen. Uitstralingspijn ontstaat vaak wanneer iemand al langer last heeft van pijn. Nadat wij voor u hebben onderzocht waar de pijn zich bevindt, kunnen wij aan de slag met de daadwerkelijke therapie. Want het is zaak dat u van de klachten die u heeft afkomt door fysiotherapie Zeist. Vaak zullen wij dan ook een programma voor u opstellen met oefeningen die u zult moet herhalen op bepaalde momenten van de dag. U moet zelf energie steken in uw genezingsproces. Dat is heel erg belangrijk. Maak een afspraak met een van onze therapeuten en dan zullen wij kijken wat we voor u kunnen doen.