Heb jij er wel interesse in om je eigen wietzaden te kweken? Dan kan dit natuurlijk een ideale manier zijn om aan je eigen wiet te komen. Als je wiet in een coffeeshop koopt weet je tenslotte niet waar het precies vandaan komt en dat is voor veel gebruikers een minpunt. Daarom kun je er dus voor kiezen om zelf de wietzaden te kweken en er goede wietplanten van te maken. En dat natuurlijk van de beste kwaliteit. Als je graag wiet rookt, wil je dit natuurlijk alleen van de beste kwaliteit hebben. Als je zelf wietzaden gaat kweken heb je er ook veel meer invloed op wat voor soort wiet je nou eigenlijk gaat groeien en roken. Zeker als je wiet gebruikt voor een bepaalde reden is het handig om dit goed in de gaten te houden. Als je een beetje een wietkenner bent dan weet je dat er verschillende soorten wiet zijn en uiteenlopende varianten van wietzaden. Je hebt hier een hele ruime keuze in en daarom kan het verstandig zijn om je hier van tevoren op in te lezen. Je weet dan zeker dat je de goede wietzaden koopt en dat je niet ineens komt te zitten met zaden waar je helemaal niets mee hebt. Ben jij echt een beginner op dit gebied? Dan zal er veel informatie op je afkomen. Het is dan ook belangrijk om het kaf van het koren te kunnen scheiden en alleen de informatie te lezen die je ook echt nodig hebt. Begin daarom met de basis en lees je in op de wietsoorten die je hebt.

  • gefeminiseerd
  • regulier
  • autoflower
  • zaden voor de binnenkweek
  • zaden voor de buitenkweek

Zoals je ziet zijn er dus vijf verschillende soorten zaden, maar eigenlijk zijn het er slechts drie. Je hebt de gefeminiseerde zaden. Als je voor het eerst wietzaden gaat kopen dan is het belangrijk om te weten dat je alleen wiet kunt halen van de vrouwelijke planten. Daarom kun je gefeminiseerde zaden kopen zodat je zeker weet dat je geen mannelijke planten krijgt. Hier heb je eigenlijk niets aan, tenzij je zelf weer je eigen wiet wilt kweken. Als de mannelijke plant de vrouwelijke bestuift groeit deze niet de wiet, maar ontwikkelt deze de wietzaden die je vervolgens dus weer kunt gebruiken voor het kweken van nieuwe planten. Maar zeker als beginneling zul je hier nog geen interesse in hebben en dus kan het verstandig zijn om de gefeminiseerde zaden te nemen. Je hoeft je dan ook niet te verdiepen in het technische verhaal van het onderscheiden van mannelijke en vrouwelijke planten. Dit is namelijk zeer lastig als je hier geen ervaring mee hebt.

Je eigen wietzaden kweken

Je vraagt je dan nu misschien af of er dan ooit iemand is die reguliere zaden koopt wanneer je de wietzaden puur koopt om je eigen wietplanten te kweken. Het voordeel van de reguliere wietzaden is dat ze een stuk goedkoper zijn dan de gefeminiseerde zaden. Dit komt natuurlijk doordat er niet van tevoren allerlei moeite in is gaan zitten om er zeker van te zijn dat het daadwerkelijk gefeminiseerde zaden zijn. Het risico dat je loopt als je reguliere wietzaden koopt is natuurlijk wel dat het eventueel allemaal mannelijke planten kunnen zijn. De kans is zeer klein en we hebben het eigenlijk nog nooit gehoord, maar in theorie is dit mogelijk. Maar zeker als je al wat meer ervaring hebt met het kweken van wiet en je bent er aan toe om de volgende stap te nemen, dan kan het best een uitdaging zijn om reguliere zaden te nemen en er voor te zorgen dat je op tijd de mannelijke planten herkent en weghaalt. Je kunt hier voldoende informatie over vinden op internet. Als je een goede website hebt geven ze je ook goede afbeeldingen erbij met de herkenningspunten van een mannelijke of vrouwelijke plant. Neem dit dus goed door als je reguliere zaden gaat kweken. Op de website High-Supplies.com kun je uiteenlopende soorten wietzaden kopen, maar het is ook een heel heldere website als je op zoek bent naar meer informatie over het groeien ervan. Ze geven veel goede tips die je zeker goed kunt gebruiken. Natuurlijk allemaal gericht op de particuliere wietteelt.

Hou de regelgeving van wietzaden in de gaten

Ga jij wietzaden kopen? Dan gaan we er vanuit dat je ervan op de hoogte bent dat je als particulier maar een aantal planten tegelijk mag laten groeien. In Nederland is de verkoop van wietzaden niet aan deze regels gebonden. Je mag dus zoveel wietzaden in huis hebben als je zelf wilt. Het is dan natuurlijk wel noodzaak dat je ze goed weet te bewaren. Wietzaden kun je tot een jaar later, mits goed bewaard, gewoon nog gebruiken. Er zijn uiteenlopende manieren waarop je dit kunt doen. En als je hier online naar gaat kijken vind je eigenlijk nergens precies dezelfde methode. Zo zweren sommige erbij om de wietzaden in een zak met rijst in een koude omgeving te bewaren. Maar sommige stoppen de wietzaden gewoon in een zakje of doosje en bewaren het in de koelkast. Het belangrijkste bij het goed bewaren van wietzaden is dat er geen vocht bij de zaden kan komen. Als dat gebeurt, gaan je zaden inderdaad in grote snelheid achteruit. Woon je dus in een warm land dan is het verstandig om de zaden bijvoorbeeld in de koelkast te bewaren of op een andere koude plek.