Het is natuurlijk ontzettend vervelend als een van je naasten plotseling ernstig ziek wordt. Zeker wanneer het om een chronische of langdurige ziekte gaat. Je kunt er in zulke gevallen natuurlijk voor kiezen om je naaste naar een kliniek te verhuizen of een professionele verzorgende thuis langs te laten komen. In veel gevallen wordt er echter gekozen voor mantelzorg. Wanneer jij mantelzorger bent voor een van je naasten die ziek is en veel zorg nodig heeft, dan help jij je naaste met de dagelijkse zorg en is er dus geen behoefte meer aan thuiszorg. Mantelzorg verleen je voor lange tijd en niet tegen een vergoeding. Wanneer je echter voor een lange tijd voor een van je dierbaren moet zorgen, is het wellicht wel handig als je dichter in de buurt kunt wonen van degene aan wie jij zorg verleent. Een mantelzorgwoning kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan voor kiezen om zelf in de mantelzorgwoning te wonen en deze woning te plaatsen op het terrein van de hulpbehoevende, of juist andersom.  

Kies voor een mantelzorgwoning van Stekelbos 

Als je mantelzorg verleent, dan verzorg je een dierbare meestal dag en nacht. Het kan soms lastig zijn om mantelzorg te verlenen aan je dierbare in combinatie met je werk of je dagelijkse leven. Het wordt al helemaal lastig wanneer je als mantelzorger ook nog eens niet in de buurt woont van degene die je verzorgt. Kies in zulke gevallen dan voor een mantelzorgwoning. Een mantelzorgwoning kan geplaatst worden op privéterrein. Zo’n dergelijke woning is bedoeld voor degene aan wie jij zorg verleent. De woning wordt dan geplaatst op het terrein van je eigen woning, zodat de hulpbehoevende bij jou in de buurt woont. Andersom is het echter ook mogelijk. Je kunt een mantelzorgwoning laten plaatsen op het terrein van de woning van degene die jij verzorgt. Jij gaat dan zelf dichter in de buurt van je dierbare wonen aan wie jij zorg verleent. Aan het plaatsen van zo’n dergelijke woning zitten wel een aantal voorwaarden vast. Zo mag de woning: 

  • Enkel bewoond worden door de mantelzorger of de hulpbehoevende 
  • Niet door meer dan twee personen bewoond worden 
  • Niet groter dan 100m2 zijn 
  • Enkel gelijkvloers zijn 

Wanneer je dus behoefte hebt aan een mantelzorgwoning voor jezelf of iemand die jij verzorgt, kies dan voor een mantelzorgchalet van Stekelbos. Stekelbos kan namelijk speciale chalets op maat bouwen en plaatsen op privéterrein. Zo’n chalet van Stekelbos voldoet aan alle eisen die voor een mantelzorgwoning zijn gesteld. Daarnaast wordt bij de bouw van een mantelzorgchalet rekening gehouden met verschillende zaken om het wonen in zo’n chalet zo aangenaam mogelijk te maken. Zo wordt het chalet extra goed geïsoleerd en is het voorzien van dubbele beglazing. Daarnaast is er centrale verwarming aanwezig, om het wonen in een mantelzorgchalet zo comfortabel mogelijk te maken. Tevens is het ook mogelijk om de chalet rolstoelvriendelijk te bouwen en in te richten. Dat is natuurlijk wel zo fijn als de chalet bewoond gaat worden door een dierbare die in een rolstoel zit. Omdat het chalet op je eigen terrein geplaatst wordt, heb je voor het bouwen en het plaatsen van een mantelzorgwoning geen vergunning nodig. 

Neem contact op om alle opties te bespreken 

Ben jij mantelzorger en heb je behoefte aan een mantelzorgwoning voor jezelf of voor de dierbare die jij verzorgt? Kies dan voor een mantelzorgchalet van Stekelbos. Je kunt ervoor kiezen om een kant-en-klare occasion te laten plaatsen, maar ze kunnen voor jou ook een op maat gemaakt chalet bouwen. Kijk op stekelbos.nl voor meer informatie of neem contact op voor alle mogelijkheden.