Toen mijn oudste zus vertelde dat ze haar tweede kind verwachtte schoot ik onmiddellijk in een depressie. U moet niet denken dat ik haar geen tweede kind gun maar ik zag alweer voor me hoe ik stad en land af zou moeten gaan zoeken naar een geschikt kraamcadeau. Als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel aan winkelen omdat ik nooit weet bij welke winkels ik moet zijn en als ik al een goede winkel gevonden heb dan weet ik vaak bij god niet wat ik moet kopen. Vandaar dat ik werkelijk een broertje dood heb aan het kopen van cadeautjes en zeker wanneer het gaat over een kraamcadeau. Nu moet u weten dat mijn zus ook uitermate kritisch is en het ook zeer zeker zal zeggen wanneer zij een kraamcadeau niet mooi vindt. Zij is een persoon die zegt waar het op staat en zal dan ook nooit ergens doekjes om winden. Dat vind ik in veel gevallen een goede eigenschap al had ik liever dat ze wat meer gevoel voor nuance had wanneer ik haar een kraamcadeau aanbied. Ik weet nog dat ik de vorige keer de plank volledig mis had geslagen. Het was namelijk zo dat ik er helemaal vanuit was gegaan dat ze een dochter zou krijgen en daarom had ik een prachtig roze babypakje voor haar gekocht. Maar toen de baby eenmaal op deze aarde kwam bleek het een jongen te zijn en kon ik het kraamcadeau dus wel in de vuilnisbak deponeren. Dat wilde ik deze keer uiteraard voorkomen en daarom heb ik eens bij vrienden aangeklopt om te vragen of zij nog goede tips hadden omtrent het vinden van een leuk kraamcadeau. Op deze manier kreeg ik heel veel goede adviezen en deze heb ik dan ook braaf opgevolgd. Ik ben niet zo’n rebels type die niets doet met de adviezen die ze krijgt, zo ben ik niet grootgebracht en ik denk dat dit een goede eigenschap van mij is. Afijn, in de volgende alinea zal ik vertellen hoe ik uiteindelijk een prachtig kraamcadeau gevonden heb.

Een tijdloos kraamcadeau voor weinig geld

Wat ik belangrijk vind aan een kraamcadeau, zeker na mijn vorige afgang, is dat het een beetje voor alle categorieën leuk is. Daarmee bedoel ik dat het voor zowel een jongen alsook een meisje leuk moet zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een leuke knuffel als kraamcadeau, maar de kans is best groot dat je dan overladen wordt met dezelfde cadeautjes omdat een knuffel nou eenmaal erg voor de hand ligt. Afijn, ik kreeg van een vriendin van mij de tip om eens te kijken op Babyklokje.nl. Zoals de naam van de site al doet vermoeden kun je hier een heel leuke klok als kraamcadeau bestellen. Dat leek mij heel erg leuk en daarom heb ik eens gekeken hoe duur een dergelijke klok was. Tot mijn grote verbazing was dit maar twintig euro (afgerond) en dat vond ik helemaal niet duur voor zo’n prachtig kraamcadeau. Vandaar dat ik maar eens even gekeken heb hoe ik zo’n klok kon bestellen. Het leek mij dat zo’n kraamcadeau wel in de smaak zou vallen aangezien een klok toch tijdloos is en daarbij voor zowel een jongen alsook een meisje heel erg geschikt is. Mijn moeder gaf ons vroeger een geboortelepel mee en dat vonden wij later heel erg leuk. Aangezien ik het geld er niet voor over heb om iets van zilver te geven en ik daarbij liever iets praktisch geef, leek een klok mij werkelijk een fantastisch kraamcadeau, niet alleen om te geven maar ook om te ontvangen. Daarom heb ik snel het bestelformulier ingevuld toen ik besloten had dat ik hier graag een bestelling wilde plaatsen. Zo had ik mij er in korte tijd van weten te verzekeren dat ik een prachtig kraamcadeau zou kunnen geven. Ik kon dan ook niet wachten om het aan mijn zus te geven. Ik was er bijna zeker van dat de klok bij haar wel in de smaak zou vallen aangezien zij altijd erg van de klok is.

Het cadeautje viel zeer in de smaak

Ik gaf al reeds aan dat mijn zus uitermate eerlijk kan zijn en dat dat soms wel eens tot pijnlijke situaties kan leiden. Gelukkig was ik dit keer heel wat meer zeker van mijn zaak omdat ik nou eenmaal wist dat ik een mooi kraamcadeau had weten te vinden. Toen ik bij mijn zus het huis binnenstapte herinnerde zij mij meteen weer aan mijn gênante vertoning van de vorige keer toen ik bij haar op kraambezoek kwam en ik dus een totaal verkeerd cadeau had meegenomen. Toen ik haar dus het kraamcadeau gaf was ik wel een beetje zenuwachtig maar toen ze het had uitgepakt liepen de tranen bij haar over wangen. Ze was werkelijk zeer ontroerd door dit mooie presentje en ik wist dat ik een goede keuze had gemaakt. Ze heeft meteen een schroevendraaier gepakt en heeft de klok in de babykamer opgehangen. Ik vond dit natuurlijk een heel mooi gebaar en ik kon dan ook weer met een gerust hart huiswaarts keren; ik had het goede cadeau gekocht en ze zouden nog jaren plezier van mijn gift kunnen hebben. Kortom: