iCarsoft is het merk voor het uitlezen van foutcodes van ieder merk auto en iedere soort ECU. Bij OBD Warenhuis vindt u een ruim assortiment uitleesapparatuur van iCarsoft, voor de oldtimer of juist voor de nieuwste auto. Uniek aan iCarsoft is de ondersteuning voor oudere modellen, zodat u ook bij deze oudere modellen de juiste diagnose kunt stellen. OBD Warenhuis is de officiële dealer van iCarsoft in Nederland en België, dus u kunt ervanuit gaan dat u bij ons alleen authentieke en officiële uitleesapparatuur vindt van dit bekende merk. Door onze unieke online formule kunnen wij u het beste advies voor uw uitleesapparatuur bieden, maar tegelijkertijd ook de laagste prijs bieden. En doordat wij al vanaf het begin met iCarsoft samenwerken weten wij alles van dit merk en kunnen we u precies adviseren wat u nodig heeft.

Twee generaties iCarsoft

Door de jaren heen heeft iCarsoft verschillende modellen van hun merk-specifieke uitleesapparatuur uitgebracht, die grofweg zijn in twee delen in twee generaties, namelijk generatie 1 en generatie 2. Beide generaties blijven in productie, zodat u altijd voldoende keuze heeft. Vaak geldt dat generatie 1 iets goedkoper is, maar dat generatie 2 over geavanceerde diagnoseapparatuur beschikt. De belangrijkste verschillen tussen generatie 1 en generatie 2 zijn:

  • De mogelijk tot het resetten van de olie en service intervallen
  • De ondersteuning voor EPB en SBD
  • De optie voor het kalibreren van de stuurhoeksensor

Deze drie functies vindt u alleen maar in de tweede generatie en dus niet in de eerste generatie. De eerste generatie is daarentegen vaak een stuk compacter, zodat dit een goede keuze blijft u compactheid voor u een belangrijke factor is. De tweede generatie heeft daarentegen een iets groter ontwerp, dat wel gemakkelijker in het gebruik is. U moet daarom een afweging maken tussen wat u belangrijk vindt. Naast dat er dus een aantal verschillen zijn tussen de twee generaties, zijn er ook veel overeenkomsten. Zo kunnen beide generaties de motor uitlezen, de airco foutcodes uitlezen, het airbag lampje resetten, zowel automatisch als handgeschakelde en semiautomatische transmissies beheren en nog veel meer. Op onze website vindt u een handige vergelijkingstabel, zodat u direct de verschillen tussen beide generaties kunt zien.

Universele uitleesapparatuur

Naast dat iCarsoft merk-specifieke uitleesapparatuur aanbiedt kunt u ook kiezen voor universele uitleesapparatuur. Ook deze is weer onderverdeeld in twee generaties, waarbij weer geldt dat de tweede generaties iets meer functionaliteit heeft. Zo kunt u hiermee onder andere de DPB/SBC uitlezen en een service reset uitvoeren. De universele uitleesapparatuur van iCarsoft is essentieel in de werkplaats, zeker als u veel verschillende merken auto’s langs ziet komen. Maar waar dit merk echt in uitblinkt is de ondersteuning voor oudere modellen. Deze auto’s worden uitgelezen door middel van OBD1, de voorloper van OBD2. OBD1 heeft geen duidelijke standaard en daarom slaat veel moderne apparatuur OBD1 over. Bij iCarsoft vindt u echter een ruim assortiment uitleesapparatuur waarmee u toch oudere modellen uit kunt lezen. Vaak zijn deze modellen alleen maar uit te lezen met dure professionele apparatuur, maar met de apparaten van iCarsoft kunt u vaak uitstekend uit de voeten. U ziet in één oogopslag wat er mis is met uw auto. Deze ondersteuning van OBD1 vindt u in bijna alle merk-specifieke apparatuur, zodat u met een uitleesapparaat alle auto’s van dit merk uit kunt lezen, onafhankelijk van hoe oud het model is. Wat voor auto u dus voor u heeft staan, met de uitleesapparatuur van OBD Warenhuis weet u altijd raad. Of het nu gaat om het nieuwste model voorzien van diverse geavanceerde elektrische systemen of een oldtimer met alleen een elektronisch motormanagement, de uitleesapparatuur van OBD Warenhuis staat voor u klaar!