Bij verantwoord-afvallen.nl krijgen ze vaak de vraag wat ze van het ziekenhuisdieet vinden dat mensen vaak krijgen voordat ze worden geopereerd. Daar kunnen ze lang en kort over discussiëren, maar voorop staat dat het ze het ziekenhuisdieet absoluut niet aanraden. Het is namelijk een ontzettend radicale vorm van afvallen, die absoluut niet gezond is. Het is natuurlijk fijn dat je in zeer korte tijd veel kilo’s kwijtraakt, en begrijpelijk dat dat nodig is om de risico’s van de operatie te verminderen, maar aan te raden is het niet. Je kunt daarvoor in de plaats veel beter op een verantwoorde manier afvallen, en dat gaat waarschijnlijk langzamer dan je zou willen. Bij het ziekenhuisdieet is het zo dat je extreem weinig calorieën binnenkrijgt, waardoor je in korte tijd veel afvalt. Het grote nadeel dat daaraan kleeft is dat je lichaam daardoor al na enkele dagen in een soort spaarstand schiet. Daardoor kom je als je weer normaal gaat eten net zo hard weer aan. Het resultaat is dus verre van blijvend, en eigenlijk alleen maar ‘zinvol’met het oog op de opkomende operatie. Als jij zo’n ziekenhuisdieet hebt moeten volgen en hebt de operatie achter de rug dan kun je het beste overstappen op een dieet dat een meer lange termijneffect heeft. 

Wat te doen na een ziekenhuisdieet?

Als jij een zogeheten ziekenhuisdieet gevold hebt en je wilt daarna op een gezondere manier blijvend afvallen hebben ze bij verantwoord-afvallen.nl de oplossing. Daar hebben ze namelijk een digitaal kookboek opgesteld met alleen maar super gezonde recepten. Je moet deze recepten en eetschema’s niet zien als een dieet, maar als gezonde leefstijl. Het grote nadeel aan een dieet is namelijk dat het doorgaans uitgaat van restricties, doorgaans in de vorm van een calorie-tekort. Een ziekenhuisdieet is daar heel erg extreem in, en dus schiet je lichaam in een enorme overlevingsstand door dit dieet. Als je dat wilt opvangen na je operatie kun je het beste niet diëten maar juist een gezonde manier van eten aannemen. Hoe je dat doet lees je in de e-books die ze via deze website verkopen.

Hoe ziet een gezond eetpatroon eruit?

Iedereen weet dat een ziekenhuisdieet extreem weinig calorieën bevat, en ook minder voedingswaarde dan een normaal, gezond dieet. Je wilt dus daarna extra goed voor je lijf zorgen met een gezond eetpatroon. Dit eetpatroon bevat onder andere:

  • Heel veel groenten
  • Twee stuks fruit per dag
  • Veel voedingsvezels
  • Veel magere eiwitproducten

daarnaast focust het zich op onverzadigde vette in plaats van verzadigde vetten. De vetten uit een avocado bijvoorbeeld, zijn tien keer beter voor je dan die uit een vette speklap. En zo zijn er nog andere dingen die de voorkeur hebben boven andere voedingsmiddelen. Je kunt bijvoorbeeld beter kiezen voor volkoren producten dan witmeelproducten. Deze doen de bloedsuiker niet zo snel stijgen waardoor je minder insuline aanmaakt. Voor mensen die dat ziekenhuisdieet moesten volgen in verband met een aan diabetes gerelateerde operatie is dat een goede stap. Door alle geraffineerde suikers en witmeelproducten te vermijden komt je bloedsuikerspiegel in balans en heb je uiteindelijk zelfs minder medicijnen nodig. Dat is natuurlijk in het meest ideale geval, maar hoe dan ook ga je minder last krijgen van de symptomen van diabetes.