In 2005 kwam mijn droomauto op de markt: de Nissan Pathfinder. De wagen had alles wat mijn hartje begeerde. Een mannelijke uitstraling, een stoer ontwerp en een prachtige grill aan de voorzijde. Helaas kwam de auto uit in een jaar waarin ik weinig geld had. De nieuwwaarde lag destijds ver boven mijn budget. Inmiddels zijn we meer dan tien jaar verder en heb ik mijn leven op de rit. In 2005 was ik een arme student met studiefinanciering, tegenwoordig heb ik een eigen bedrijf en reis ik door Nederland door om mijn producten aan de man te brengen. De afgelopen tien jaar had ik eigenlijk niet meer stilgestaan bij de Nissan Pathfinder, tot ik hem laatste weer zag rijden in de buurt van Zwolle. Meteen kreeg ik kippenvel: ik moest en zou die auto hebben. Ik besloot daarop wat meer informatie in te winnen over de bolide en vaart achter mijn droom te zetten. Nadat ik me had ingelezen kon ik op zoek naar het perfecte exemplaar. Deze stond ongetwijfeld ergens in een garage op me te wachten. Ik stelde een aantal eisen aan mijn Pathfinder:

  • Diesel
  • Bouwjaar rond 2005
  • Airconditioning
  • Navigatie
  • Cruise control

In de eerste plaats wilde ik dat mijn Nissan Pathfinder een diesel zou zijn. Dit lijkt misschien gek, maar is goed te motiveren als je kijkt naar de brandstofprijzen van vandaag de dag. De Nissan Pathfinder is een grote auto, dat is juist zijn charme, maar dat betekent tegelijkertijd dat hij niet erg zuinig is. Ik had berekend dat de diesel variant me elke maand tientallen euro’s zou besparen. Ik besloot daarom niet moeilijk te doen en gewoon op zoek te gaan naar een dieseluitvoering. Verder wilde ik dat het bouwjaar van mijn Nissan Pathfinder rond 2005 lag. Dat was het jaar waarop ik de auto voor het eerst had gezien en het leek me leuk een model aan te schaffen dat uit dat jaar afkomstig was. Uiteindelijk waren er weinig modellen uit 2005 beschikbaar, 2006 bleek een beter jaar te zijn.

Nissan Pathfinder: moderne gemakken

De Nissan Pathfinder is een wagen voor echte mannen, maar heeft ook de gemakken van een moderne familieauto. Ik zocht om te beginnen naar een model met airconditioning. Ik ben één keer op vakantie geweest naar Italië zonder airco aan boord en heb werkelijk een verschrikkelijke tijd gehad. Sindsdien wil ik nooit meer zonder dat koele briesje in mijn gezicht tijdens het rijden. Omdat ik voor mijn werk in heel Nederland moet zijn, was ook navigatie essentieel. Ik kom geregeld in dorpjes waar ik nog nooit van heb gehoord heb en moet daar wel mijn weg kunnen vinden. Tot slot: cruise control. Voor lange stukken op de snelweg, onderweg naar reeds genoemde dorpjes, is deze technologie een zegen. Je spaart je voeten en zit daardoor ontspannen achter het stuur. Zo ben je alert op de momenten dat het echt nodig is. Mijn Nissan Pathfinder moest beschikken over moderne gemakken, maar hoefde ook niet hypermodern te zijn. Ik begon met zoeken bij een aantal garages, gewoon om te kijken wat men had staan.

De modellen van Lesscher

In mijn zoektocht kwam ik terecht bij een garage uit Saasveld; Lesscher. Hier vond ik precies waar ik naar zocht: een relatief goedkope Nissan Pathfinder, voorzien van allerlei extra opties. Op hun website, http://www.lesscher4wd.nl/nl/nissan-Pathfinder, lees je meer over dit type auto en het prijsverloop door de jaren heen. Binnen mum van tijd had ik hier mijn ideale auto gevonden. Hij staat nu voor de deur en ik ben er dolgelukkig mee. Bij Lesscher vond ik mijn droomauto, jij ook?