Online boekhouden klinkt als een verschrikkelijke klus. Boekhouding is nooit echt mijn favoriet geweest, eigenlijk vind ik het nogal vreselijk en doe ik liever andere dingen. Maar het hoort er nou eenmaal bij en als ZZP’er is het ontzettend belangrijk ook deze dingen goed voor elkaar te hebben. Mijn boekhouder besloot dat online boekhouden voor mij ook goed zou zijn en samen gingen we op zoek naar de juiste software om mee aan de slag te gaan. Ik zag mezelf al uren zitten, vergelijken, testen en uiteindelijk uren achter mijn laptop zitten met weer een programma waarmee ik niets kan. Ik ben er namelijk niet voor gemaakt om allerlei nieuwe technische snufjes te gebruiken. Gebruiksvriendelijkheid is dus heel belangrijk bij online boekhouden, anders kan ik er net zo goed niet eens aan beginnen. 

Online boekhouden bij offective: hoe bevalt dat? 

Mijn boekhouder raadde online boekhouden met offective aan. Omdat ik hem vertrouw ben ik daarmee akkoord gegaan en schafte ik de gehele software van offective aan. Zo had ik het in een keer goed voor elkaar. Ik zag er dus erg tegenop om ermee aan het werk te gaan: helemaal opnieuw een programma leren kennen gaat mij vast heel lang duren! Dat was wat ik dacht, maar niets was minder waar. 

  • Online boekhouden met dit programma is ontzettend makkelijk
  • Het programma is heel compleet
  • Het heeft handige hulpvideo’s voor als iets even onduidelijk is
  • De app is 24/7 bereikbaar en beschikbaar

Het is me dus echt ontzettend meegevallen. Ik kon direct aan de slag en alles ging eigenlijk heel intuïtief: het gebruik van de applicatie is ontzettend gemakkelijk en zelfs voor iemand zonder enige ervaring is het goed te gebruiken. Wat een opluchting! Ik kon dus gewoon gemakkelijk en zonder teveel tijd en gedoe mijn online boekhouding doen en bijwerken. Geweldig, wat ontzettend fijn deze software van offective

offective, wat doen zij eigenlijk en wat voor bedrijf is het? 

offective is in 2012 opgericht en is dus een jong maar snelgroeiend bedrijf. Zij willen ZZP’ers en MKB gemakkelijk online boekhouding kunnen laten doen, zonder teveel gedoe. Echt minder zorgen dus, wanneer de software van offective wordt aangeschaft. Heel gemakkelijk, en het wordt steeds opnieuw bijgewerkt en nieuwe mogelijkheden worden toegevoegd. Toch werkt het altijd heel helder en overzichtelijk en is het zelfs zonder ervaring goed te gebruiken. Er kunnen rapportages worden gegenereerd, en wat helemaal mooi is, is dat het voor een starter het eerste jaar gratis is! Ik betaal nu dus nog helemaal niets terwijl ik wel gebruik kan maken van de mogelijkheden van het online boekhouden. Dat is natuurlijk ontzettend fijn. offective wil een compleet office pakket samenstellen en is daarmee aardig op weg. Hartstikke mooi dus. Wat natuurlijk erg belangrijk is, is de veiligheid van het programma. Bij offective.nl werken professionele hackers die steeds proberen binnen te dringen in het programma. Op die manier testen ze continu of de software veilig is voor gebruik, zodat uw gegevens op een veilige plek staan en niet toegankelijk zijn voor mensen die geen toegang hebben. Dat is natuurlijk een heel fijn en geruststellend idee. Kijkt u eens op de site voor meer informatie.