Als ondernemer is het voor mij natuurlijk van belang dat ik het beste uit mijn bedrijf kan halen, maar dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Enige maanden geleden leek er absoluut geen progressie meer in te zitten, maar ik had inmiddels helemaal geen ideeën meer over hoe ik dit nu kon verbeteren en dat was heel erg frustrerend. Dit veranderende gelukkig toen ik met een medeondernemer sprak over de moeilijkheden die wij hadden. Het was nu niet dat mijn bedrijf het slecht deed, maar zowel mijn medewerkers en ik merkten dat er toch wel iets moest gaan veranderen als we weer een stap vooruit wilden maken. De medeondernemer die ik sprak vertelde mij over de Scrum training die hij gevolgd had bij het bedrijf Q-Consult Progress Partners en hoeveel dit veranderd had voor zijn bedrijf.

  • Snelheid
  • Flexibiliteit
  • Transparantie

Tijdens de Scrum training leer je alles over wat Scrum nu precies inhoudt. De term vindt zijn oorsprong in Rugby. De methode is gebaseerd op de focus op het einddoel. Dit wordt bereikt door verschillende sprints te trekken en dat is ook precies wat je leert tijdens de Scrum training.

De echte Scrum training

Onze werkwijze voordat we de Scrum training hadden gevolgd was behoorlijk anders dan wat we tijdens de training allemaal aanleerden. Het was voor veel van mijn medewerkers dan ook flink even wennen om op deze manier aan de slag te moeten gaan. Tijdens de Scrum training was iedereen eigenlijk nog wel enthousiast, het was met name hierna dat mensen zich ineens onzeker voelden en er minder plezier in hadden. Hier was ik voor de Scrum training al voor gewaarschuwd. Bij Q-Consult Progress Partners hebben ze deze Scrum training al aan een heleboel bedrijven gegeven, ze weten dus waar een bedrijf doorheen gaat wanneer er een nieuw systeem geïntroduceerd wordt. Ik vond het heel erg fijn dat er tijdens de Scrum training hier al de nodige aandacht aan werd besteed. En ondanks dat er sommige medewerkers waren die misschien niet meteen heel erg enthousiast waren, kwam dit uiteindelijk toch weer helemaal goed. Het is prettig om op een projectmatige basis te werken. Voorheen deden we dat eigenlijk niet. Iedereen deed zijn eigen ding, zonder dat hier heel erg veel in samengewerkt werd. Inmiddels pakken we dat dankzij de Scrum training heel anders aan en we hebben echt de nodige veranderingen al gezien. De werk efficiëntie ligt een stuk hoger!

Al onze doelen bereikt en meer

Voordat ik besloot om de Scrum training te gaan volgen samen met mijn werknemers, ben ik natuurlijk eerst rond de tafel gaan zitten met de medewerkers van Q-Consult Progress Partners. Zij hebben mij tijdens dit gesprek goed laten zien wat er allemaal mogelijk was en hoe wij dit allemaal konden gaan bereiken. Het volgen van de training hoorde daar natuurlijk bij, maar er waren ook andere dingen waar we mee aan de slag konden gaan. Sinds ik heb samengewerkt met dit bedrijf is mijn eigen bedrijf er een stuk beter aan toe en ook mijn werknemers hebben het een stuk meer naar hun zin. Iedereen werkt samen en dat leidt tot veel meer productiviteit. Ik heb zeker gemerkt dat mensen het toch wel fijn vinden om te weten wat er in andere afdelingen allemaal gaande is en hoe dit effect heeft op bepaalde dingen. Bepaalde taken zijn op die manier ook herverdeeld en zo gebeurt er nog meer in veel minder tijd. Uiteindelijk is het doel dat ik dus had om meer productiviteit te hebben binnen het bedrijf, zeker gehaald. Maar de samenwerking met dit bedrijf heeft tot nog veel meer positieve effecten geleid. Bekijk snel de website https://www.qcpp.nl/ voor meer informatie.