Een shortlease is een huurcontract voor een auto, de term zegt het al. Je huurt de auto voor een korte periode. Deze periode kan dertig dagen tot twee jaar zijn. Shortlease is handig als je tijdelijk een grotere auto nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat. In het geval van shortlease zzp kan het zo zijn dat je woonachtig bent in Utrecht en voor bijvoorbeeld een jaar een klus hebt in Groningen. De afstand Utrecht, Groningen is met het openbaar vervoer tijdrovender dan wanneer je met de auto gaat. Zeker als ZZP’er is tijd geld. shortlease zzp is dan uitermate geschikt. Zeker wanneer je naast die klus eigenlijk geen auto nodig hebt. Je zit dan niet vier jaar (of langer) vast aan een auto die je eigenlijk na een jaar niet meer nodig hebt. Bij shortlease zzp heb je een flexibel contract en je hebt een all-in prijs.

shortlease zzp: wat zit bij de prijs inbegrepen?

Bij shortlease zzp betaal je een vast tarief waar verschillende kosten in zitten inbegrepen. Een shortlease tarief is vaak wel hoger dan een gewone private lease voor ZZP. Het voordeel is dan weer dat je een flexibel contract hebt en je dus na een korte periode al het contract kunt opzeggen. In de prijs zit inbegrepen:

  • Allrisk- autoverzekering
  • Eventuele reparatie kosten
  • Eventuele onderhoudskosten
  • Eventuele pechhulp
  • Banden
  • Motorrijtuigenbelasting
  • Afschrijvingskosten

Het enige waar je je zelf nog zorgen om moet maken is de brandstof en eventuele boetes, maar we gaan er gewoon van uit dat je je netjes aan de snelheid houdt en nooit boetes krijgt. Wanneer je een shortlease zzp contract afsluit kun je dit contract na een maand looptijd al dagelijks opzeggen. Nog een voordeel aan shortlease is dat het niet wordt meegenomen wanneer je een hypotheek gaat afsluiten. Andere leasecontracten gelden als beperking op de hoogte van de hypotheek die je kunt krijgen. Dit geldt niet voor shortlease. Er zijn bij shortlease ook geen schadevrije jaren vereist. De tarieven voor een shortlease contract hangen af van het soort auto dat je wilt gaan rijden. Hoe luxer de auto, des te hoger is het bedrag. Maar het voordeel is dan weer dat je na een maand het contract weer op kunt zeggen. Zo kun je ook makkelijk wisselen van auto’s. Je hebt alle gemakken van de flexibiliteit van een eigen auto. Maar je hebt er nauwelijks de lasten van, dankzij de all-in prijs.

shortlease zzp

Wanneer je als ZZP’er een auto nodig hebt kun je kiezen voor het kopen van een auto of het leasen van een auto. Woon je bijvoorbeeld midden in de stad en hoef je voor je werkzaamheden nauwelijks in de auto te zitten? Dan is het niet logisch om voor één klus waarbij je wel een auto nodig hebt, een auto te kopen. Je kunt dan beter een auto leasen. Dan heb je vervolgens de keuze om het zakelijk te leasen of privaat. Wanneer je de auto uitsluitend zakelijk gaat gebruiken en zeker als dit voor een hele korte periode is, kun je het beste zakelijk leasen. En dus voor shortlease zzp gaan. Je krijgt dan niet te maken met een bijtelling voor privé gebruik van de auto aangezien je de auto niet privé gebruikt. Je kunt een shortlease zzp contract afsluiten bij dealerleasing.nl!