Hebt u uw strafbeschikking ontvangen? Dan is dat niet best want dat betekent dat u in overtreding bent geweest. Het gaat in dit soort gevallen vaak om iets kleins, soms zelfs iets onbenulligs maar ja, wet is wet en men dient zich er aan te houden, in welke situatie of in welke land u zich ook bevindt. In Nederland kan men een strafbeschikking ontvangen en dat betekent dat u de straf krijgt opgelegd door het openbaar ministerie. Dat klinkt wellicht wat vreemd maar dit komt omdat er simpelweg niet genoeg tijd is in de juridische wereld om kleine zaken allemaal te laten behandelen door de rechter. Er zijn standaardprocedures en er wordt nauwelijks gekeken naar uw overtreding, als u die natuurlijk al gemaakt hebt. Dat betekent dat de straf niet wordt verdedigd door een advocaat en dat een rechter geen uitspraak doet. Hebt u strafbeschikking ontvangen en bent u het hier niet mee eens? Dat kunnen we ons zeker goed voorstellen want hoe groot of klein een zaak ook is, u hebt altijd het recht om in beroep te gaan en om de zaak een draai te geven door het een rechter te laten inzien. Zo hebt u ook de tijd om u grondig in de zaak te verdiepen samen met een goede advocaat die tijdens de zitting voor uw belangen op kan komen. Dat klinkt u vast en zeker beter in de oren dan het strafbeschikking ontvangen want daar wordt vrijwel niemand vrolijk van. Dat is nu eenmaal het probleem van de bureaucratie, er is soms geen tijd meer en aangezien we ook in crisis verkeren en het met de economie minder gaat dan voorheen is het logisch dat de criminaliteit toeneemt terwijl er bezuinigd wordt in de juridische wereld. Maar dat neemt niet weg dat u zomaar akkoord moet gaan met de strafbeschikking. Ontvangen? Ga dan eens contact opnemen met ons als u het er niet mee eens bent.

Wilt u uw strafbeschikking ontvangen?

Als u uw strafbeschikking ontvangen hebt dan kunt u meteen via onze website, strafbeschikking-advocaat.nl een advocaat in de arm nemen die uw zaak grondig gaat bekijken om te zien of er iets aan gedaan kan worden. Wij laten nooit iemand in de kou staan en u kunt er vrijwel verzekerd van zijn wanneer u enkel strafbeschikking ontvangen hebt, u een goede kans hebt om uw zaak voor de rechter te krijgen zodat het een en ander grondig herzien kan worden. Dat kan er voor zorgen dat de staf aanzienlijk lager uitvalt of misschien kwijtgescholden gaat worden. En dat klinkt u ongetwijfeld als muziek in de oren. Dus hebt u strafbeschikking ontvangen? Ga dan naar de site en volg deze stappen op.

  • Klik op het kopje met “contact” als u zeker weet dat u aan de vereisten voldoet om een advocaat aan te nemen wanneer u strafbeschikking ontvangen hebt.
  • Op die pagina kunt u uw adresgegevens invullen en uw contactgegevens zoals uw telefoonnummer en uw e-mailadres zodat we u na het ontvangen van uw aanvraag meteen kunnen bereiken en u kunnen voorzien van informatie.
  • Daarnaast laat u weten wanneer u uw strafbeschikking ontvangen hebt en waar het uiteraard om gaat. Als u vindt dat u in aanmerking komt voor kwijtschelding of strafvermindering dan geeft u dit aan en u kunt een omschrijving geven van wat er precies gebeurd is.
  • U kunt dit aangeven door het te selecteren maar als u hier meer over kwijt wilt dan is dat geen probleem. In principe is dit niet noodzakelijk omdat we u graag liever in het echt te woord staan, dus aan de telefoon of wanneer u langskomt bij ons op het kantoor. Alles kan, u geeft het maar aan, want bij ons is de klant koning en het is ons om het even wat er precies gebeurd is.
  • Vergeet niet uw nummer, oftewel uw parketnummer aan te geven. Dat staat op de brief wanneer u uw strafbeschikking ontvangen hebt.
  • Doe dit direct na het strafbeschikking ontvangen, dan weet u zeker dat u hier spoedig vanaf bent.

Verzet u tegen deze wijze! Roep onze hulp in!

Als u uw strafbeschikking ontvangen hebt dan moet u dus niet bij de pakken neer gaan zitten. Veel mensen maken die fout en dan wordt de soms veel te hoge boete maar betaald. Dat moet u te allen tijde zien te voorkomen dus als u uw strafbeschikking ontvangen hebt dan moet u zo snel mogelijk met ons contact opnemen en ons alles laten weten. Dit is helemaal niet duur en als u er echt geen geld voor hebt dan kunnen we zelfs een pro deo advocaat voor u regelen die u belangen maar wat graag wil behartigen. Een groot probleem bij het strafbeschikking ontvangen is dat u niet alleen in het nadeel bent gesteld door het juridische systeem in de zin dat er geen rechter aan te pas is gekomen, ook krijgt u een aantekening op uw strafblad en dat kan zeer kwalijke gevolgen hebben. Stel dat u geen werk hebt of een andere baan wilt, dan hebt u soms een verklaring over goed gedrag nodig. Die kunt u wel vergeten als u een strafblad hebt want reken er maar op dat hier naar gekeken wordt. Dan wordt door die onbenulligheid die mooie kans door de neus geboord en daar moet u toch zeker niet aan denken. Wees dus altijd proactief en neem na het strafbeschikking ontvangen altijd direct contact op!