Je kunt natuurlijk in het hele land bij diverse acupuncturisten terecht, maar als je specifiek acupunctuur in Hengelo zoekt dan moet je bij qizee zijn. Dit is een praktijk voor acupunctuur met twee vestigingen, namelijk in Hengelo en Deventer. Met welke klachten je bij deze acupuncturist terecht kunt kun je lezen op haar website: qizee.nl. De praktijk is opgezet door Sanne van der Zee (acupuncturiste), en al jarenlang drukbezocht. Sanne heeft door haar ruimte ervaring in de reguliere gezondheidszorg verstand van beide richtingen, namelijk zowel de alternatieve geneeswijze als de reguliere. Dit is voor veel mensen die nog moeten wennen aan de alternatieve geneeswijze van acupunctuur een fijn idee. Als Sanne het idee zou hebben dat een bepaalde klacht beter af is bij een reguliere arts in plaats van haar bij haar praktijk voor acupunctuur in Hengelo zal ze je dit dan ook altijd laten weten. Maar ook voor klachten die thuishoren bij je huisarts of een specialist in het ziekenhuis kan acupunctuur vaak veel betekenen. Het is namelijk zo dat wanneer je lijf pijn aangeeft er ergens een verstoring bestaat in de meridianen van je lichaam. Wanneer je deze behandelt met acupunctuurnaaldjes zal deze verstoring zich herstellen, waardoor de klachten vaak al verminderen. Daarom is de combinatie ook zo goed, en bezoeken veel mensen met chronische klachten niet alleen hun specialist, maar ook de praktijk voor acupunctuur in Hengelo van Sanne van der Zee. 

Acupunctuur in Hengelo voor pijnklachten

Het type klachten waarmee je bij deze praktijk voor acupunctuur in Hengelo terecht kunt is heel erg breed. Bij iedereen uiten verstoringen in de doorstroming van energie in de meridianen zich namelijk op een andere manier. Vaak is het zelfs zo dat er op een andere plek een verstoring zit dan waar de klacht zich bevindt. De klachten waarbij acupunctuur kan helpen zijn onder andere:

  • Chronische pijn, zoals hoofdpijn en rugpijn
  • Allerhande allergieën
  • Huidklachten zoals acne en psoriasis
  • Stressklachten zoals hyperventilatie en burnout
  • Een te hoge (of te lage) bloeddruk

Doordat acupunctuur het lichaam als één geheel ziet zullen dus alle meridianen in je lichaam worden gecontroleerd en eventueel behandeld. Wat mensen vaak zelfs merken is dat een klacht die geen verband heeft met de klacht waarvoor ze behandeld werden ook verdwijnt. Soms zijn mensen zo gewend aan bepaalde pijnsensaties of beperkingen dat het pas opvalt als deze ineens weg zijn. Met een behandeling acupunctuur in Hengelo, door Sanne van der Zee is ook dat heel goed mogelijk.

Wat kost acupunctuur in Hengelo?

Nu je interesse hebt in een behandeling acupunctuur in Hengelo, bij Sanne van der Zee, wil je natuurlijk weten wat deze behandelingen kosten. Het eerste consult kost €82. Dit betreft de intake, het bespreken van het behandelplan en een kwartier administratie. Je krijgt ook direct je eerste behandeling. Alle volgende afspraken kosten slechts €59. Er zijn veel verzekeringen die acupunctuur vergoeden onder de noemer alternatieve geneeswijzen. Of dit ook bij de jouwe geldt zul je moeten controleren op je polisblad. Je zult er doorgaans een aanvullende verzekering voor moeten hebben, en vaak is het goedkoper om de behandeling dan gewoon volledig zelf te betalen. Een lijstje van de verzekeraars die acupunctuur vergoeden staat op de website van Sanne. Neus er gerust even rond, en maak dan gelijk een afspraak voor je eerste intake. Want baat het niet dan schaadt het niet!