Met de huidige huizenmarkt kan het moeilijk zijn om uw woning te verkopen. Terwijl u misschien al een tijdje een nieuwe woning op het oog hebt. Dan is het jammer als u moet wachten totdat u uw huidige woning verkocht heeft. Een oplossing hiervoor is er eigenlijk niet. U kunt gaan zakken in uw prijs, maar dat is zonde van uw huis. In dit soort gevallen kan het een oplossing zijn om uw woning te ruilen. Uw woning ruilen is de oplossing voor woningen die moeilijk te verkopen zijn, omdat u met uw woning ruilen vaak meer kunt bereiken dan met uw woning verkopen.

De voordelen van uw woning ruilen

Uw woning ruilen biedt unieke mogelijkheden, vooral als het met andere manieren niet wilt lukken. Omdat u in direct contact wordt gebracht kunt u afspraken maken over uw woning ruilen, zodat u unieke mogelijkheden hebt. Zo kunt u oplossingen bedenken die u anders niet had kunnen doen. Denk hierbij aan uw woning ruilen tegen een andere woning, of tegen iets anders wat u graag wilt hebben. Dit maakt ruilen uniek en dus een goede oplossing, vooral als het anders niet wilt lukken. Omdat uw woning ruilen een grotere aangelegenheid is dan het ruilen van bijvoorbeeld een telefoon of een kledingstuk, is het belangrijk om secuur en nauwkeurig te werk te gaan. Het belangrijkste is natuurlijk om een goede en duidelijke beschrijving te geven van uw woning. Zo weten potentiele ruilers precies waar ze aan beginnen en kunt u snel en duidelijk uw woning ruilen. Als u eenmaal een goede beschrijving heeft ingevuld en uw advertentie heeft aangemaakt, dan brengen wij u in contact met een potentiele ruiler. Het vinden van een goede ruil doen wij door te vergelijken wat u wilt hebben voor uw huis en wat andere aanbieden. U geeft bij uw advertentie namelijk aan waar u mee wilt ruilen. Dit doet u door te kiezen uit onze categorieën. Zo weet iedereen die uw advertentie bekijkt precies wat u wilt hebben. En omdat wij een ruim aanbod hebben, kunt u kiezen uit bijna alles. Denk bijvoorbeeld aan:

 • auto’s
 • caravans
 • motoren
 • boten
 • witgoed
 • vakanties

Het unieke van Ruilplaats.nl is dat naast producten er ook diensten worden aangeboden. Zo kunt u bijvoorbeeld uw woning ruilen tegen cursussen, uitjes of reparaties. Omdat u dus aangeeft waar u voor wilt ruilen kan ons matchingsysteem voor u een ideale ruil vinden. Wij koppelen advertenties die aanbieden wat u zoekt met u, zodat u gemakkelijk en snel een ruil op kunt zetten. Zo brengen wij aanbieders van goederen en diensten samen, zodat u samen tot een goede ruil kunt komen. Op die manier kunt u snel en gemakkelijk uw woning ruilen, met ons matchingsysteem.

Ruilplaats.nl gebruiken om uw woning te ruilen

Ruilplaats.nl biedt u allerlei voordelen als u uw woning wilt ruilen. Wij zetten ze voor u op een rijtje:

 • gratis registeren
 • eenvoudig te gebruiken
 • ons uniek matchingsysteem
 • gratis advertenties plaatsen

Bij ons is registratie altijd gratis. Dat maakt de investering klein om te beginnen met uw woning ruilen. U registreert makkelijk en snel en kan dan al reageren op mogelijke advertenties om uw woning mee te ruilen. Zo kost het weinig moeite om te beginnen en kunt alvast gewenning opdoen met ruilen en onze website. Onze website is eenvoudig te gebruiken, zodat u snel aan de slag kunt. Ruilplaats.nl gebruikt een gemakkelijke interface, met de veel gebruikte functies op belangrijke plekken. En er zijn altijd handleidingen beschikbaar als u er niet uit komt. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen als u er niet uitkomt, wij staan graag voor u klaar. Er zijn maar enkele handelingen nodig om een ruil op te zetten, waarna de communicatie volledig aan u is. Voor het opzetten van een ruil is nodig:

 1. U maakt een advertentie aan met wat u aanbiedt
 2. Dan vult u in wat u ervoor wilt hebben
 3. U zoekt naar advertenties waar u mee zou willen ruilen, of laat het matchingsysteem dit doen
 4. Heeft u een geschikte advertentie gevonden, dan neemt u contact op
 5. U overlegd over de details van uw ruil, zodat u een eerlijke ruil heeft waar beide partijen het mee eens zijn

De laatste stap is waarschijnlijk de meest uitgebreide stap voor u. Omdat iedere ruil voor u maatwerk is, betekent dat u veel moet overleggen. Dit verschilt natuurlijk per ruil, maar met uw woning ruilen zal er veel moeten worden overlegd. Vergeet u dat niet, zo komt u ook niet voor onaangename verassingen te staan. Als u dit allemaal gedaan heeft dan kunt u uw ruil afronden op de manier waarop u afgesproken heeft. U kunt bijvoorbeeld uw product opsturen, maar u kunt ook naar de andere adverteerder reizen. Als u hier de voorkeur aan geeft dan kunt u bij ons bij iedere advertentie zien waar de adverteerder woont. Zo kunt u sorteren op afstand en zeker weten dat u de afstand af kunt leggen. Bent u dus op zoek naar een plek waar u uw woning kunt ruilen? Dan is Ruilplaats.nl zeker een goede optie voor u. Zo kunt u snel uw woning ruilen, omdat wij voor u het meeste werk uit handen nemen. Wij regelen al het zoekwerk voor u als u dat aangeeft, zodat u alleen de afspraken hoeft te maken. Uw woning ruilen wordt zo veel makkelijker en sneller.