De vraag “Wat kost dubbel glas?” komt regelmatig voorbij. De vraag wat kost dubbel glas is dan ook niet altijd eenvoudig te beantwoorden. Soms is het behoorlijk simpel, zoals wanneer er al een offerte of berekening is gemaakt. In dat geval is het antwoord dan ook zeer simpel, wat betreft de vraag: “Wat kost dubbel glas precies?” Het kan daarentegen ook het geval zijn dat er nog weinig bekend is over een eventuele prijs. Dit houdt vaak in dat er nog geen onderzoek is gedaan, offerte is berekend en informatie is uitgewisseld. In dit geval kan het relevant zijn om deze tekst te lezen. Hieronder zetten wij namelijk voor u uiteen op welke manieren dubbel glas in prijzen kan verschillen. Na het lezen van dit artikel zult u dan ook precies het antwoord weten op de vraag: “Wat kost dubbel glas?”

Factoren die een rol spelen bij de vraag: “Wat kost dubbel glas?”

Ten eerste is het belangrijk om de mate van isolatie mee te nemen in een eventuele berekening van een prijs. Deze prijs geldt namelijk niet alleen voor de installatie van het raam, en soms tevens het kozijn, maar ook voor de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende gradaties verkrijgbaar. Typisch worden ramen dan ook onderverdeeld in drie categorieën. De eerste categorie is HR. Als u een hogere kwaliteit glas wilt, dan is er vervolgens ook de categorie “+”. Voor diegene die op zoek zijn naar echte kwaliteit, is er ten slotte de categorie “++”. Deze laatste categorie staat bekend om haar uitstekende isolatievermogen. Als budget geen rol speelt, is dit dan ook vaak de keuze voor de meeste consumenten. Wanneer er echter op een kleiner budget ramen geïnstalleerd moeten worden, en soms tevens kozijnen, dan kan het economischer verantwoord zijn om te investeren in glas met de kwaliteit HR of “+”. Zoals al snel duidelijk wordt, is het lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag: “Wat kost dubbel glas?” Zoals duidelijk is geworden, hangt dit van een aantal factoren af. De eerste hebben we al besproken, namelijk de kwaliteit van de ramen als het aankomt op isolerend vermogen. Dit is echter niet de enige factor die de prijs van dubbel glas beïnvloedt. Hieronder noemen we nog enkele:

  • Welk soort glas zit er op dit moment in het kozijn? Is dat enkelglas of dubbelglas?
  • Is er sprake van een lek in het glas dat op dit moment in het kozijn zit?
  • Moeten de kozijnen vervangen worden of kunnen deze blijven zitten?

Ten slotte enige belangrijke aandachtspunten

Dat de vraag “Wat kost dubbel glas?” niet gemakkelijk te beantwoorden is, dat is onderhand duidelijk geworden. Het antwoord op deze vraag is dan ook afhankelijk van meerdere factoren. Eén hiervan is de kwaliteit van het glas. Met andere woorden, de vraag “Wat kost dubbel glas” hangt af van welk isolerend vermogen men van het glas verwacht: HR, + of ++. Dit is een gedeelte van het antwoord, maar dat beantwoord niet volledig: “Wat kost dubbel glas?” Verder speelt namelijk het kozijn ook nog een rol. Moet deze vervangen worden, of juist niet? En was er sprake van een lek in het glas wat voorheen in het kozijn zat? Ten slotte is ook het uurloon van de glaszetter van belang. Met andere woorden, niet alleen het materiaal moet betaald worden, maar ook de glaszetter moet betaald worden. Gemiddeld ligt het uurloon van een glaszetter tussen de dertig en veertig euro per uur, alhoewel dit exclusief BTW is. Zodoende is het zinvol om ook hier navraag naar te doen.