Wat te doen bij een daklekkage in UtrechtEen daklekkage brengt ontzettend veel gedoe met zich mee, daar wordt je echt niet blij van. Veel mensen met wat oudere huizen hebben al eens een daklekkage in Utrecht meegemaakt, al dan niet een kleine. Daklekkages variëren van kleine, druppelende kiertjes tot flinke gaten en beschadigingen aan het binnenwerk van het dag of de pannen zelf. Hoe dan ook, bij een daklekkage in Utrecht is het slim om de hulp in te schakelen van een echte expert op het gebied van daklekkages. Je kunt namelijk wel zelf aan de slag gaan om je daklekkage in Utrecht op te lossen, maar vergeet niet dat het best wel een moeilijke klus is en je als je het niet goed doet misschien wel meer geld kwijt bent dan dat je oorspronkelijk zou zijn als je een expert had ingehuurd. Een goede optie voor als je een daklekkage in Utrecht hebt is Dakdekkersbedrijf Op en Top. Dit bedrijf zit gevestigd in vijf verschillende steden en is dus een goede optie als je een daklekkage in Utrecht hebt. Naast Utrecht zit dakdekkersbedrijf Op en Top gevestigd in de volgende steden:

  • Rotterdam
  • Breda
  • Tilburg
  • Den Bosch

Daklekkage in Utrecht of een andere grote stad

Dus of je nu een daklekkage in Utrecht hebt, of in een van de andere steden van Op en Top, dat maakt niet uit. Op hun website (https://opentopdakdekkersbedrijf.nl) vindt je voor elke stad een apart telefoonnummer dat je kunt bellen wanneer je een daklekkage in Utrecht of in een van de andere steden hebt, dat je kunt bellen voor advies over je daklekkage of een ander project, zoals een geheel nieuw dak of bijvoorbeeld het plaatsen van een dakkapel. Je kunt namelijk niet alleen bij ze terecht voor een daklekkage in Utrecht, maar ook voor veel meer zaken, die allemaal te maken hebben met het dak. Je kunt hierbij denken aan het plaatsen van schoorstenen, (nieuwe) dakpannen of zinken dakgoten, maar ook aan de volledige renovatie van allerhande dakgerelateerde zaken zoals schoorstenen. Bovendien kun je ze ook inschakelen als je de eigenaar bent van een monumentaal pand. Hier komen namelijk hele strikte regels en wetgeving bij kijken. Bovendien zijn monumentale panden vaak heel oud en is het dus zaak extra voorzichtig te zijn met alle elementen, zodat niets beschadigt. Op hun website vindt je een voorbeeld van een prachtig, monumentaal pand in Breda waar ze nieuwe, zinken dakgoten hebben geplaatst. Het resultaat is erg mooi geworden en past heel goed bij de authentieke uitstraling van het prachtige pand. Zo zie je maar dat ook nieuwe elementen het goed kunnen doen op zo een oud pand. 

Kies als preventie voor de jaarlijkse dakinspectie

Heb je al eens een daklekkage meegemaakt? Dan weet je wat voor gedoe en hoge kosten dit met zich meebrengt. Het is in dat geval (maar ook in andere gevallen,) een slim idee om je dak af en toe te laten controleren. Dit is een relatief goedkope manier om eventuele problemen en beschadigingen in een vroeg stadium op te sporen en te laten oplossen of herstellen. Op die manier zorg je dat je dak altijd in een goede conditie blijft en hoef je je dus geen zorgen te maken over een eventuele daklekkage. Als dakdekkersbedrijf Op en Top je dak heeft gecontroleerd, heb je er verder geen omkijken meer naar. Ze bekijken bij een controle namelijk alle volgende onderdelen: De conditie van de dakpannen, aantasting van houtwerk of isolatiemateriaal, vocht of schimmel op binnenmuren of plafonds, aantasting door algen en mos en de staat van de nokvorsten. Na een check van Op en Top weet je precies hoe je dak ervoor staat!