Heren sokken, het lijken zulke onbenullige kledingstukken, maar toch maakt het een groot verschil wat voor soort paar je draagt! De verkeerde kunnen je de hele dag irriteren, terwijl je goede eigenlijk niet eens opmerkt. Niet alleen pasvorm en materiaal maken daarbij uit, maar ook de dikte van de sok. Zijn ze te dun, dan heb je de hele dag koude voeten, maar met te dikke heren sokken krijg je het misschien juist weer veel te warm. En dan hebben we het nog niet eens gehad over kleur en dessin. Er valt dus echt genoeg te zeggen over deze kleine kledingstukken.

Punten om op te letten

Als je nieuwe heren sokken gaat kopen, dan zijn er dus een aantal punten waar je op moet letten:

  • de maat
  • de dikte van het materiaal
  • de pasvorm
  • de kleur en het dessin

De maat is natuurlijk een van de belangrijkste aandachtspunten. Koop je een te kleine maat, dan voel je dit bij je tenen en de hak van de sok zit dan niet goed onder jouw voet. Maar te groot is ook zeker niet ideaal, de hak komt dan achter op je voet te zitten en dit kan voor blaren gaan zorgen. Ook de pasvorm speelt bij het uitzoeken van heren sokken een belangrijke rol. Zijn ze bijvoorbeeld naadloos of met een zeer dunne naad gemaakt, of is deze duidelijk voelbaar? Hoeveel elastiek zit erin, knellen ze om de benen of zitten ze juist erg prettig? Zoals gezegd is ook de dikte van het materiaal van belang. Als je snel koude voeten hebt, dan heb je baat bij wat dikkere heren sokken en dit is ook zeker het geval als je langere afstanden wilt gaan lopen. Dan heb je baat bij echte wandelsokken. 

Kleur en dessin van heren sokken

Naast al deze punten, is het natuurlijk ook van belang om op de kleur en het dessin te letten. Je denkt misschien dat niemand dit op zal vallen, maar zodra jij zit zijn jouw heren sokken gewoon zichtbaar. Je kunt hiermee veel kanten op. Voor een begrafenis bijvoorbeeld, is het raadzaam om gewoon een effen zwart paar te kiezen en in sommige sectoren is het tijdens het werk ook aan te raden om niet te opvallende exemplaren te dragen. Maar als jij je wilt onderscheiden van anderen, dan kan het juist weer wel heel erg leuk zijn om te kiezen voor een opvallende kleur of een leuk dessin. Zo kun je met je heren sokken een vrolijke noot aan je werkkleding geven en ervoor zorgen dat je toch iets unieks draagt, ook als jullie allemaal hetzelfde uniform dragen op de werkvloer. Er valt tegenwoordig ook genoeg te kiezen wat betreft kleur en dessin. Kijk je bijvoorbeeld bij de collectie van Wilken & Moore, dan zie je daar effen exemplaren in uiteenlopende kleuren, maar ook paren met strepen, ruitjes of een ander dessin. En dan zijn er ook nog de heren sokken met een vrolijke print, bijvoorbeeld honden. Er valt genoeg te kiezen en dat betekent dat je voor elke gelegenheid wel een geschikt paar bij deze winkel kunt vinden.