Wij hebben vorig jaar een grote prijs gewonnen en dat geld wilden wij graag in een nieuwe woning steken. Vandaar dat wij op zoek zijn gegaan naar een mooie locatie voor onze nieuwe woning. Wij hebben uiteindelijk een mooi veld gekocht ergens in het noorden van Nederland en daar wilden wij graag een duurzame woning laten bouwen. Onze buren hadden ongeveer hetzelfde gedaan en zij waren daarbij geholpen door Lex Bruns. Toen wij even op zijn site gingen kijken, zagen we dat hij als architect gespecialiseerd is in innovatieve architectuur en dat sprak ons heel erg aan. Vandaar dat wij graag een keer met deze heer Bruns een keer wilden praten over innovatieve architectuur omdat wij graag wilden weten wat hij ons allemaal zou aanraden. Wij hebben daarom het contactformulier op zijn site ingevuld en toen hadden wij al heel snel een bericht van hem. Hij vroeg of hij een keer langs mocht komen om de locatie te bekijken omdat hij bij het maken van een eventueel ontwerp, graag rekening houdt met de omgeving. Dat vonden wij natuurlijk geen probleem en de volgende dag stond de heer Bruns al bij ons op de stoep. Hij had allerlei informatie meegenomen over innovatieve architectuur en daardoor konden wij ons een beetje een beeld vormen van de mogelijkheden die er waren om een mooie woning te laten bouwen. De heer Bruns gaf ons daarbij ook nog een aantal handige tips. Hij zag namelijk dat wij in een gebied woonde met lange zichtlijnen. Daar wilde hij in zijn ontwerp graag gebruik van maken en tevens wilde hij wat doen met de houtwallen die in ons gebied veel te vinden zijn. Hij vertelde ons dat hij een plan zou maken op basis van zijn kunde in de innovatieve architectuur en dat hij ons dat binnen een aantal weken zou opsturen.

Dankzij innovatieve architectuur kregen wij een duurzame woning

Lex Bruns heeft heel veel verstand van de mogelijkheden die er tegenwoordig allemaal zijn om duurzaam te wonen. Hij maakt innovatieve architectuur en daardoor hebben wij kennis mogen maken met allerlei nieuwe technieken. Bruns vertelde ons dat wij in ons huis een aardwarmtepomp zouden kunnen aanbrengen waardoor wij gebruik konden maken van natuurlijke warmte. Dat scheelt een behoorlijk slok op een borrel op de energierekening en wij hebben hier dan ook onmiddellijk mee ingestemd. Waar Bruns ook mee kwam, was de mogelijkheid om een lemen kachel aan te brengen. Daar hadden wij nog nooit over nagedacht, maar het leek ons een heel goed plan omdat dit leem namelijk de warmte heel goed kan vasthouden. Wij kregen allerlei handige tips van Bruns op het gebied van innovatieve architectuur en wij zijn dan ook heel blij dat wij hem hebben ingeschakeld. Zonder zijn hulp hadden we nooit zo duurzaam en mooi kunnen gaan wonen als dat dat nu het geval is. Wij hebben een zeer unieke woning gekregen die helemaal gebaseerd is op innovatieve architectuur en daar genieten wij nog iedere dag van.

Wij geven nauwelijks nog geld uit aan energiekosten

Sinds wij gebruik hebben gemaakt van de innovatieve architectuur van Lex Bruns, kunnen wij bijna energieneutraal wonen. Dit komt door de aanleg van:

  • zonnepanelen op ons dak
  • een aardwarmtepomp waardoor wij ons huis natuurlijk kunnen verwarmen
  • effectief gebruik van het zonlicht door op strategische plaatsen grote ramen te plaatsen

wij zijn zeer tevreden over Lex Bruns en wij raden iedereen aan om een keer op zijn website te komen kijken. Surf daarom snel even naar LexBruns.nl voor meer informatie over de mogelijkheden die hij kan bieden.