Heb jij wel eens gehoord van een cursus babymassage? Dit kun je als jonge moeder samen met je kindje volgen en het kan echt heel fijn zijn om dit samen te doen. Het voelt misschien een beetje als weer een verplichting erbij, er komt immers al zoveel op je af als je net bevallen bent. Maar een cursus babymassage is echt iets van jullie samen, het is echt een verwenmoment. En het kan voor veel ontspanning zorgen, waardoor het je leven echt een stuk rustiger kan maken. Ondanks dat het dus iets is wat weer tijd kost, is het echt aan te raden om hier mee aan de slag te gaan!

Waarom cursus babymassage?

Nu denk je misschien: ontspanning kan ik ook wel op een andere manier bereiken. Waarom zou ik hiervoor een cursus babymassage gaan volgen? Het is aan te raden om dit te doen omdat het op zowel jouzelf als jouw baby gewoon een groot positief effect heeft. Het zorgt voor:

  • hechting
  • een betere gezondheid
  • een goede ontwikkeling

Hoe werkt dit nu precies? Iedereen die wel eens gemasseerd is, weet dat dit een positief effect kan hebben op lichaam en geest. Dat is bij baby’s niet anders. In een cursus babymassage leer jij hoe jij je kleintje zelf kunt masseren. Door de massage hebben jullie echt even tijd voor elkaar. De aanraking zorgt bovendien voor hechting en voor vermindering van stress, doordat er cortisol en adrenaline door aangemaakt wordt. Ook zorgt het masseren voor een verlaging van bloeddruk, ademhaling en hartslag. Het masseren kan ook helpen bij het verwerken van de geboorte, dit is zowel voor ouders als kind immers een ingrijpende gebeurtenis. Maar het heeft ook fysieke effecten. Zo dragen de technieken die je bij een cursus babymassage leert bij aan het verminderen van darmpkrampjes. En het slaapritme wordt er beter van, je baby zal sneller in slaap vallen en dieper en langer slapen. Dit heeft natuurlijk een gunstig effect op de gezondheid en op de ontwikkeling!

Online of op locatie?

Wil jij een cursus babymassage volgen, dan kun je hiervoor terecht bij Mama Glow. In het verleden boden zij alleen cursussen op locatie aan, maar nu kun je deze specifieke training ook online volgen. Dat heeft verschillende voordelen. Sommige kindjes reageren bijvoorbeeld sterk op een onbekende omgeving, dat maakt hen onrustig en dat draagt natuurlijk niet bij aan het effect dat je wilt bereiken. Daarbij kan het zo zijn dat de cursus babymassage op locatie plaatsvindt op een tijdstip dat niet past in het slaapschema of het voedingsschema van jouw kleine. Het is natuurlijk niet ideaal om het hele schema om te gooien alleen om op tijd op de cursuslocatie te kunnen zijn. Het grote voordeel van online deze training volgen, is dat je dit kunt doen op het moment dat het jou het beste uitkomt en in je eigen vertrouwde omgeving. Zo kun jullie gewoon in jullie ritme blijven en ontstaan er geen verkeerde prikkels door een onbekende omgeving en de aanwezigheid van andere mensen. Dat is het grote voordeel van de online cursus babymassage van Mama Glow!