Zou jij graag een super toffe ervaring op willen doen als student? Wat dacht je van een unieke stage in China? De cultuur van dit land is werkelijk waanzinnig, en je gaat er heel veel leren. Als jij interesse hebt in zo’n ervaring (die je nooit meer vergeet!) dan kun je via de website van stagelanden.nl hulp krijgen bij het vinden van de juiste stage in China. Daar beschikken ze namelijk over super veel contactpersonen en bemiddelaars in allerlei verschillende landen, waaronder in China. Via deze bemiddelaars kun jij de juiste contacten leggen en zo het juiste bedrijf vinden waar jij stage kunt gaan lopen. Ze kunnen je zelfs helpen bij het vinden van een geschikte accommodatie. Ze hebben namelijk niet alleen contacten met allerlei geschikte bedrijven, maar weten ook precies hoe je gemakkelijk en snel een kamer kunt huren, en in welke buurt je dat het beste kunt doen. Wel zo prettig om hun hulp in te schakelen dus, want zij weten als geen ander hoe de cultuur in elkaar steekt en hoe je dingen geregeld krijgt. Je betaalt er een standaard bedrag voor, en krijgt daarvoor alle hulp die je nodig hebt om de juiste stage in China te vinden, de juiste accommodatie, en bovendien hulp als het allemaal niet loopt zoals het moet. Als je verdwaald bent in de stad bijvoorbeeld, dan heb je altijd een contactpersoon waar je op terug kunt vallen, en dat is wel zo prettig.

 

Will je stage in China gaan lopen?

Waarom kiezen voor een stage in China?

Los van het feit dat een stage in het buitenland ontzettend goed is voor je persoonlijke ontwikkeling, heeft China zelf ook veel te bieden. het is een land met een hele bijzondere cultuur en een hele rijke, snel groeiende economie. Vooral voor studenten die bijvoorbeeld international business and languages studeren is een stage in China aan te raden. Het internationale businessklimaat is super interessant en heel erg leerzaam. Als je perse een stage in China wilt lopen dan heb je daarbij (althans, via deze aanbieder) de keuze uit de volgende steden:

  • Beijing
  • Shanghai
  • Hangzhou
  • Chengu

Elk van deze steden heeft zijn eigen kenmerken en redenen waarom je daar voor zou kiezen. Op de website van stagelanden.nl lees je in het kort iets over elk van deze steden, maar je kunt ze natuurlijk ook benaderen om wat meer informatie op te vragen. Ze vertellen je er uiteraard graag alles over, zodat jij de juiste keuze maakt.

Waarom stage lopen in het buitenland?

Iedere student zou een keer een stage in het buitenland moeten lopen. Dit is namelijk vreselijk goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Of je nu stage in China, Vietnam of Zuid-Afrika gaat lopen maakt niet uit. Je bent ineens op jezelf aangewezen en moet voor jezelf koken, jezelf emotioneel gezien opvangen, en zelf alles regelen. Je staat echt even helemaal los van je ouders, en wordt in één klap volwassen. Zo’n stage in China maakt het extra bijzonder, voornamelijk doordat de cultuur zo vreselijk anders is als die van Nederland. Zo maak je nog eens wat mee, en je bent tegelijkertijd aan het studeren. Ideaal, toch?