Zelf meer doen voor een beter milieu en een duurzamere wereld? Laat dan zonnepanelen aanleggen op je dak! Als je een eigen woning hebt, dan is dit de manier om ervoor te zorgen dat jouw ecologische voetafdruk een stuk kleiner wordt. We weten inmiddels allemaal dat investeren in duurzaamheid van belang is, willen we de aarde niet onbewoonbaar maken dan moeten we gewoon de uitstoot enorm terugdringen. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om dit te doen, het laten plaatsen van zonnepanelen op jouw eigen dak is daar slechts één van. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor betere isolatie, voor het vervangen van al je lampen door Led-lampen, voor de kachel een graadje lager zetten en voor het vaker pakken van het openbaar vervoer of de fiets in plaats van de auto. Al dit soort stappen, en nog veel meer, dragen bij aan een betere wereld, met minder milieuvervuiling. Wil je het goed aanpakken, dan kies je natuurlijk voor een combinatie van al deze punten. Maar niet iedereen zal dit lukken. Het laten plaatsen van zonnepanelen is dan een uitstekende stap om te zetten, je maakt hier echt een groot verschil mee!

Voordelen zonnepanelen

Het kopen en laten aanleggen van zonnepanelen is natuurlijk niet bepaald gratis, hoewel er met regelmaat wel subsidies hiervoor verstrekt worden, waarmee je een deel van de kosten kunt dekken. Maar ook als je geen beroep op een subsidie kunt doen, is het een aanrader om de panelen te gaan gebruiken. De aanschaf- en aanlegkosten heb je namelijk binnen een paar jaar terugverdiend. Als je eenmaal zonnepanelen hebt, dan zul je immers geen of bijna geen stroom meer af hoeven nemen van je energieleverancier. Sterker nog, soms zul je zelfs stroom over hebben en dan kun je dit terugleveren, waar je wat geld voor krijgt. Op die manier kun jij je stroomrekening dus zo goed als naar nul brengen. Dat is natuurlijk heel erg interessant, want op die manier houd je iedere maand geld over, helemaal op het moment dat de kosten van de panelen eruit zijn. Als je bovendien kiest voor een combinatie met een warmtepomp, dan heb je ook geen gas meer nodig om je huis te verwarmen! Een dergelijke pomp werkt op stroom, wat je met je zonnepanelen dus zelf op kunt wekken. Zo kun je dus je volledige energierekening, mits je dak groot genoeg is in verhouding, op nul krijgen!

The Sunshine Company

Het kiezen voor zonnepanelen heeft dus verschillende voordelen:

  • je levert hiermee een bijdrage aan een duurzamere wereld
  • je hebt na de terugverdientijd geen kosten meer voor stroom
  • je kunt het aansluiten op een warmtepomp en daarmee je huis verwarmen

Uiteraard kan de eigen opgewekte energie ook gebruikt worden voor het opladen van een elektrische auto of een elektrische scooter, waarmee je dus ook nog je vervoer zo duurzaam mogelijk kunt maken. Klinkt dit interessant voor jou en wil je weten wat er mogelijk is met het dak dat jij hebt? Dan moet je eens contact opnemen met The Sunshine Company. Zij leveren zowel zonnepanelen als warmtepompen en met hun hulp kun je dus een grote slag slaan in het verduurzamen van je woning en je levensstijl. Goed om te weten is dat de huidige generatie panelen niet meer per definitie een dak op het zuiden nodig heeft om rendabel te zijn. Vraag dus gewoon eens aan The Sunshine Company wat zij kunnen betekenen voor jouw woning. Zij nemen graag de mogelijkheden met jou door en de kans is zeer groot dat zij samen met jou tot de conclusie zullen komen dat zonnepanelen ook voor jouw situatie een uitstekende keus zijn!