Heb jij al eens overwogen om zonwerende raamfolie aan te laten brengen in je auto? Ik heb dat een paar maanden geleden laten doen en ik ben er echt ontzettend blij mee! Ik heb zelf altijd heel snel last van fel licht, ik krijg daar hoofdpijn van en vind het dan moeilijk om mijn ogen gewoon open te houden. Het zonneklepje helpt hier natuurlijk maar heel beperkt tegen, dus droeg ik eigenlijk bijna altijd achter het stuur een zonnebril. Niet bepaald ideaal, want in de zomer denk je er wel aan om deze mee te nemen, maar op andere momenten wilde ik het nog wel eens vergeten. Nu ik zonwerende raamfolie heb, heb ik mijn zonnebril eigenlijk gewoon helemaal niet meer nodig als ik voorin mijn wagen zit. De folie vermindert het zonlicht dusdanig dat het echt veel aangenamer is om door het raam te kijken. Je wordt lang niet zo snel verblind en het is daardoor ook veel minder vermoeiend om te rijden, is mijn ervaring. Ik vind dit dus echt heel erg prettig en kan alleen hierom al iedereen aanraden om ook voor zonwerende raamfolie te kiezen.

Meer voordelen zonwerende raamfolie

Maar dat is niet het enige voordeel dat zonwerende raamfolie jou kan leveren en dat heb ik zelf ook al echt ondervonden. Het was niet de reden waarom ik het aanschafte, maar het zorgt er ook voor dat:

  • de temperatuur beter gereguleerd wordt
  • jouw wagen er mooier uitziet
  • de veiligheid vergroot wordt

Hoe zit dit nu allemaal precies? Doordat de folie een deel van het zonlicht tegenhoudt, komt er zomers veel minder warmte jouw auto binnen. Dat heeft als voordeel dat je airco niet zo hard hoeft te draaien en dat levert zeker een besparing op! Omgekeerd geldt het bovendien ook, de zonwerende raamfolie zorgt er ‘s winters ook voor dat er minder warmte van binnen naar buiten kan ontsnappen, waardoor de verwarming minder hard hoeft te werken. Het heeft dus zeker een uitstekend isolerend effect! Ik vind zelf ook dat mijn voertuig er met deze getinte folie mooier uitziet, maar dat is natuurlijk wel een persoonlijke mening, een voorkeur die misschien niet iedereen met mij zal delen. Wat echter wel onomstotelijk zo is, is dat de zonwerende raamfolie de veiligheid vergroot. Dit geldt natuurlijk in de zin van dat jij minder snel verblind wordt, waardoor je minder snel een ongeluk zult hebben. Maar het vergroot de veiligheid ook doordat het het glas bij elkaar houdt. Mocht een van de autoruiten barsten, dan spat het glas dus niet alle kanten op, maar wordt het bij elkaar gehouden. Dat is een voordeel waar je hopelijk nooit gebruik van maakt!

Prachtig resultaat

Als er zonwerende raamfolie in jouw auto aangebracht wordt, dan wil je natuurlijk dat je een strak resultaat krijgt. Je wilt geen bobbeltjes of luchtbellen in de folie zien zitten, dan is meteen het hele effect weg en is het zo duidelijk dat het opgeplakt is. Als jij er zeker van wilt zijn dat het netjes geplaatst wordt, dan moet je zeker met jouw wagen naar Tintacar gaan! Zij maken gebruik van een speciale techniek, waardoor de zonwerende raamfolie strak en kreukvrij geplaatst zal worden. Zo profiteer jij optimaal van de genoemde voordelen. Zij bieden jou bovendien ook keus uit verschillende soorten folies, zoals een extra dikke en stevige variant die inbraakwerend is. Wil jij weten wat al hun mogelijkheden zijn, dan moet je even kijken op Tintacar.nl. Ik ben nog iedere keer als ik achter het stuur stap erg blij dat ik gekozen heb voor het laten aanbrengen van zonwerende raamfolie door Tintacar!