Als je een reis naar Italië plant en op zoek bent naar accommodaties, zul je waarschijnlijk het woord agriturismo tegenkomen – een combinatie van “landbouw” en “toerisme” in het Italiaans. Een agriturismo toscane is een verblijf op een boerderij, of een soortgelijke stijl van vakantie in vakantieboerderijen. Je krijgt een heel andere ervaring van Toscane wanneer je bijvoorbeeld een verblijf in een meer gestandaardiseerd hotel kiest. Een serene omgeving en veel kleur is het kenmerk van een vakantie op een agriturismo toscane. En een duidelijk voordeel van dit soort vakanties is dat je heel dicht bij de authenticiteit van de regio’s komt. Wanneer je na jouw vakantie terug thuiskomt, hebt je niet alleen de geweldige ervaring van een agriturismo toscane beleeft, maar heb je ook het gevoel dat je een nieuw gebied hebt leren kennen. Een ander voordeel van het kiezen van een van de agriturismo’s is als je op vakantie gaat met kinderen. De kinderen hebben ruim de gelegenheid om vrij rond te spelen in een landelijke omgeving en tegelijkertijd heel wat te leren over de natuur en landbouw. Ze zullen ongetwijfeld dol zijn op dit soort vakantie. Als je graag met z’n tweeën reist, is een verblijf in een agriturismo toscane de perfecte manier om de knop van een alledaagse drukte uit te schakelen en je enkel te richten op romantiek. Geen beter plaats voor romantiek middenin een heuvelachtige natuur, onder een heldere sterrenhemel, waar je alleen maar zuivere lucht inademt en de stilte alleen wordt verstoord door krekels.

Wat maakt een agriturismo toscane zo bijzonder?

In een agritursmo kun je maximaal ontspannen en genieten van het leven midden de schilderachtige wijngaarden. Elke agriturismi is in harmonie met de natuur, waar vaak zelfs de zwembaden organisch zijn. Een agriturismo wordt meestal beheerd door een familie die jou graag verwelkomen in hun gezin. Vaak produceert een agriturismo toscane allerlei lokale producten, zoals wijn, confituur en fruit. Een agriturismo is trouwens een prachtige plek waar je de wijnen kunt proeven. De eigenaren zijn lokale experts die graag jouw vakantie verrijken met hun kennis van de interessante geschiedenis, natuur en cultuur van het gebied. Stel je voor dat een warme bries over jouw gezicht streelt, terwijl je de volledige pracht van de Toscaanse heuvels voor je ziet. Hoe lang zou het duren voordat je op een Vespa springt om de streek te verkennen? Wij denken niet zo lang! Je kunt bijvoorbeeld met de eigenaars een aantal prachtige excursies op de bromfiets organiseren. En als vogels spotten jouw passie is, dan zijn er talrijke agriturismi waar je jouw buitengewone passie kunt beoefenen. De locatie, volledig genesteld in de vele parken in de buurt, zal je toelaten om reigers, bijeneters, buizerds, uilen en nog veel meer te bewonderen. Maar er zijn nog meer activiteiten op een agriturismo toscane om uit te kiezen, zoals:

  • Leren confituur maken
  • Wandelen met een herder
  • Paragliding
  • Sportvissen
  • Cursussen decoupage
  • Paardrijden 

Waar een vakantie selecteren

Beslis eerst wat voor soort ervaring je wilt beleven. Een idyllisch toevluchtsoord op het platteland, of een praktijkervaring gevuld met het Italiaanse boerenleven? Je vindt agriturismo toscane aanbiedingen op de website van My Italy. My Italy maakt het zelfs makkelijk voor je met een Top 150 Agiturismo. Het enige wat je moet doen, is overwegen of je steden of dorpen in de buurt wilt. Of je de omgeving wilt verkennen, een strand in de buurt wilt of tevreden bent met een rustig verblijf op een boerderij? Welke agriturismo je ook kiest, je zult zeker een authentiek stukje Italiaanse cultuur en het landelijke leven ervaren. Iets wat je nooit zult vinden in een hotel! Bekijk het veelzijdige aanbod hier myitaly.nl.