Als conciërge op middelbare school heb ik de opdracht gekregen om een tafel voor airhockey te bestellen die in de kantine van ons schoolgebouw geplaatst moest worden. We hebben namelijk al een voetbaltafel en een tafeltennistafel staan en hier wordt zoveel gebruik van gemaakt dat het de directie leuk leek om een airhockey tafel aan te schaffen die als derde tafel in de ruimte geplaatst kon worden. De kantine is hier groot genoeg voor en ik vind het ook een erg leuk idee, dus ik heb gezocht naar een leverancier die dit soort tafels kan leveren.

Airhockey op een professionele tafel

Van het schoolbestuur en de directie had ik een budget meegekregen, maar ik wilde natuurlijk wel zeker zijn dat dit budget ook voldoende zou zijn om een goede tafel voor airhockey te kunnen aanschaffen. Ik ben toen op airhockeytafel.nl terecht gekomen, waar een flink aanbod aan verschillende soorten tafels was te vinden. Er staat op deze website heel veel handige informatie, maar toch heb ik even gebeld, om een aantal dingen voor de zekerheid na te vragen, zoals:

  • Of deze tafels geschikt zijn voor plaatsing op scholen
  • Waar ik op moet letten bij aanschaf van een tafel
  • Wat de kosten zijn van een geschikte tafel
  • Hoe ik een tafel moet onderhouden

Ik ben uiterst vriendelijk te woord gestaan door iemand van Airhockeytafel en ik heb zo alle informatie gekregen die ik nodig had om te kunnen bepalen welke airhockey tafel ik moest aanschaffen. Ik heb de informatie voor de zekerheid nog even met onze directie besproken en zij hebben toen groen licht gegeven om de tafel aan te schaffen en te laten plaatsen in onze schoolkantine. Het leuke bij dit soort dingen is altijd dat de leerlingen het pas weten dat er iets nieuws komt, op het moment dat het wordt geleverd en geïnstalleerd. Het is dus altijd een verrassing en we weten uit ervaring dat hier heel enthousiast op gereageerd kan worden. Ik denk dat deze airhockey tafel ook zeker weer een hit zal worden, want airhockey is altijd al populair geweest. Ik weet nog uit mijn jeugd dat ik er zelf echt verslingerd aan was toen we op vakantie gingen naar een bungalowpark en ze daar dit soort tafels hadden staan. Ik heb heel wat uren airhockey gespeeld en nu is het tijd dat deze generatie dit ook weer leert waarderen.

Snel geleverd en geïnstalleerd

Nadat ik de tafel heb besteld werd hij al vrij snel geleverd door Airhockeytafels.nl en ze hebben mij ook geholpen bij het installeren. Het leveren gebeurde op een rustig moment op school, terwijl er volop lessen aan de gang waren. Er waren dus weinig leerlingen in de buurt, wat mooi was, want zo konden wij even ongestoord onze gang gaan. Nadat de goed en wel geplaatst was heb ik onze directrice uitgedaagd om een potje airhockey met mij te spelen en die uitdaging nam ze lachend aan. We waren beide extreem fanatiek en hebben de tafel flink in gebruik genomen. We waren zelfs zo in het spel aan het opgaan dat we niet door hadden dat de bel was gegaan en er steeds meer leerlingen om ons heen kwamen staan om te zien hoe de conciërge en de directrice in een airhockey gevecht verwikkeld waren. Uiteindelijk heeft de directrice het van mij gewonnen, maar op een haar na, wat op luid gejuich en applaus kon rekenen van de groep leerlingen die nu zelf ook wel een potje airhockey wilde gaan spelen. We hebben de kinderen hiermee meteen laten zien hoe je eens echt ouderwets plezier kunt maken met dit spel.