Ben je op zoek naar artikelen uit tijdschriften, RTV-bladen of kranten die niet beschikbaar zijn gemaakt via internet, moeilijk toegankelijk zijn of niet beschikken over een eigen archief/documentatie, probeer dan eens Profactys, het nieuwe WIC Media.

Interviews, achtergrondverhalen, cover-verhalen uit tijdschriften als Revu, Panorama, Libelle, VPRO-Gids, VIVA, Margriet en vele andere bladen. Artikelen uit deze bladen zijn vaak niet snel te achterhalen. En als je al probeert te bellen met de desbetreffende uitgever ben je afhankelijk van een welwillende secretaresse of assistent. Het is ook mogelijk gebruik te maken van de dienstverlening van Profactys.

Profactys heeft een tijdje terug de content van het terziele gegane WIC Media overgenomen. Vorig jaar publiceerden we hierover in het bericht “Profactys neemt content WIC Media over“.

Op dit moment heeft Profactys haar content tot 2006 digitaal beschikbaar. Binnenkort wordt ook de content tussen 2000 en 2006 beschikbaar gemaakt. Het oude papieren archief is ook nog steeds te raadplegen, zoals de historische archieven van Sijthoff Pers. De kosten voor het opvragen van één artikel bedragen (incl. auteursrecht en afdrachten) vijftig euro. De opgevraagde interviews en achtergrondverhalen kunnen als pdf per e-mail opgevraagd worden.

Uit eigen ervaring is de dienstverlening snel en accuraat te noemen. Deze service is met name handig voor het opvragen van artikelen voor necrologieën, biografieën of bedrijfsdossiers. Ook kunnen oude artikelen uit een regionale krant, welke nog niet gedigitaliseerd is (bijvoorbeeld de Haagsche Courant) handig zijn voor actuele gebeurtenissen, zoals moorden waarbij de betrokken verdachte een specifiek verleden heeft. Maar ook voor onopgeloste moorden of vermiste personen kan in sommige gevallen deze service een uitkomst bieden.