We worden tegenwoordig om de oren geslagen met hippe, nieuwe, meestal Engelstalige termen. Vaak zien we door de bomen het bos niet meer en proberen we eigenlijk alleen maar deze nieuwe begrippen te negeren. Als u naar de titel hierboven kijkt, denkt u waarschijnlijk dat de term ‘linkbuilding’ een van die nieuwe termen is. Het voldoet aan de voorwaarden die net genoemd zijn: het klinkt vrij hip, het is relatief nieuw en het is Engelstalig. Maar linkbuilding onderscheidt zich doordat het u daadwerkelijk kan helpen: het lijkt dan misschien een vage term, maar het kan u een hoop opleveren. Om dit te bewijzen zal nu eerst uitgelegd worden wat linkbuilding betekent. Linkbuilding is een manier op naamsbekendheid te creëren. Vroeger werd dit bijvoorbeeld gedaan door mond-tot-mondreclame, flyeren en spandoeken. Met de komst van de radio en later de televisie kwam de mogelijkheid tot reclame maken via deze media. Daarna kwam het internet, waardoor reclame maken via websites en e-mail mogelijk werd. Nu zijn zoekmachines, en dan voornamelijk Google, niet meer weg te denken uit de wereld van reclame maken en naamsbekendheid creëren. Dit is waar linkbuilding om het hoekje komt kijken: door middel hiervan komt de website van uw bedrijf hoger in de zoekresultaten van Google terecht. Nu is nog steeds niet duidelijk wat linkbuilding is, alleen wat het resultaat is. Linkbuilding is een marketingtechniek. Hierbij worden internetpagina’s gecreëerd die buiten uw eigen website staan, maar de bezoeker er wel naartoe leiden. Als de Google-gebruiker op specifieke zoekwoorden zoekt waarvan u heeft erkend dat ze relevant zijn voor uw bedrijf, kan de surfer via deze externe internetpagina’s op uw website komen. Dit is dus een manier van zoekmachineoptimalisatie. Dit was al relevant voordat Google de meest prominente zoekmachine werd, maar met de opkomst van Google is linkbuilding specifiek belangrijk geworden. Het heeft natuurlijk te maken met de manier waarop Google bepaalt welke website bij welke zoekwoorden in welke volgorde komen te staan. Hier zit echter een enorm complex algoritme achter, en het zou erg ingewikkeld zijn hier diep op in te gaan. Daarbij komt dat het weinig relevant is. Het enige wat voor u belangrijk is, is dat u door middel van linkbuilding de website van uw bedrijf prominenter tevoorschijn kan laten komen in Google. Maar pas op! Er zijn strenge regels verbonden aan deze manier van marketen. Als linkbuilding niet volgens deze regels gebeurt, kunnen er zware straffen opgelegd worden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw website helemaal niet meer zal verschijnen via Google: er kan een ban opgelegd worden. Een dergelijke ban is natuurlijk nog schadelijker voor uw bedrijf dan moeilijker vindbaar zijn via Google. Het is daarom raadzaam om een professioneel bedrijf in te schakelen die u kan helpen met linkbuilding.

Middle Road kan u helpen bij linkbuilding

Middle Road is een dergelijk bedrijf dat u kan helpen om prominenter in de lijst met zoekresultaten die verkregen worden via Google te komen. Het is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het internet. Middle Road ontwikkelt websites en applicaties in een stijl die bij u past. Zo is in de producten van Middle Road duidelijk uw identiteit te herkennen. Ze kunnen u helpen bij het design van uw website of applicatie, maar ook met technieken als linkbuilding. Daarbij werken ze voor allerlei bedrijven, van klein tot groot en van kenners van internettechnieken tot leken. Ze hebben bijvoorbeeld het laagdrempelige WordPress ontworpen, waarmee mensen met weinig verstand van internet toch hun eigen website kunnen maken. Hieronder zal kort opgesomd worden wat Middle Road voor u kan betekenen.

  • Webdesign: bij een bedrijf hoort natuurlijk een website. Middle Road kan op professionele wijze een website voor u maken. Zeker als u via deze website nieuwe klanten wilt werven, is het belangrijk dat de website er goed en strak uitziet. Middle Road kan een dergelijke website voor u bouwen. Zij hebben uitgebreide kennis en ervaring en weten daardoor waar mensen naar op zoek zijn als ze via internet naar informatie zoeken. Daarbij kunnen ze de website goed structureren en stijlvol opmaken, wat uw imago ten goede zal komen.
  • Vormgeving: dit hangt samen met het webdesign dat Middel Road aanbiedt. Het is belangrijk dat een website er professioneel en goed opgemaakt uitziet, anders zullen potentiële klanten waarschijnlijk kiezen voor een ander bedrijf wanneer ze via zoekmachines zoeken naar bepaalde termen. Door de veelzijdigheid van het team heeft Middle Road de kennis en expertise in huis om websites voor allerlei doeleinden vorm te geven.
  • En natuurlijk: linkbuilding. Zoals hierboven al is benadrukt, is het van groot belang om voor linkbuilding een professionele organisatie in te huren. De voordelen zijn substantieel (meer naamsbekendheid, wat waarschijnlijk leidt tot meer bezoekers op uw website, wat op zijn beurt waarschijnlijk tot meer klanten leidt), maar er zijn ook risico’s. Daarom is het aan te raden een bedrijf in te huren dat kennis heeft over de risico’s, weet hoe problemen voorkomen moeten worden, en expertise heeft over hoe linkbuilding precies werkt. Middle Road is een dergelijk bedrijf.

Meer informatie en contactgegevens

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Middle Road: http://www.middleroad.nl/. Hier vindt u uitgebreide informatie over het bedrijf, over de zaken die zij voor u kunnen regelen, waaronder linkbuilding. Ook vindt u op de website een contactformulier, voor als er toch nog dingen onduidelijk zijn. Het internet blijft natuurlijk een ingewikkeld mijnenveld. Gelukkig zijn er experts die u kunnen helpen.