Heb je voor je vakantie Alaska al eens als bestemming overwogen? Voor reizigers die de Verenigde Staten willen ontdekken is dit misschien niet de meest voor de hand liggende keuze. De meeste mensen zullen eerder aan New York of bijvoorbeeld Las Vegas denken. De meest noordelijke staat van de Verenigde Staten heeft echter veel te bieden. Meer dan over het algemeen misschien gedacht wordt. Op je vakantie Alaska verkennen zal zeker een onvergetelijke ervaring worden. Op wildalaska.nl kun je het reisschema volledig voor je laten plannen of verzorgen. Heb je liever het meeste zelf in de hand voor de vakantie Alaska? Op de website kun je inspiratie opdoen en contact opnemen met het reisbureau voor tips. De ervaren medewerkers kunnen je bijvoorbeeld helpen bij de minder leuke zaken als vluchten en overnachtingen boeken, terwijl jij verder het reizen en het programma zelf bepaalt. Omdat de Amerikaanse staat zo groot is, is er meer dan genoeg te beleven. Je kunt kiezen uit een groot aantal opties om jouw reis op te stellen. Denk hierbij aan vervoersmiddelen over land, op het water en zelfs in de lucht, zoals de volgende:

  • Bushplane: vanwege de grote afstanden is dit typisch Alaskaanse vliegtuigje een ideaal vervoersmiddel
  • Trein
  • Boot
  • 4×4 drive: over de grote, lange snelwegen kies je uiteraard voor een grote wagen waarmee je zeer comfortabel reist

Kies voor vakantie Alaska op maat

Ga je in de volgende vakantie Alaska verkennen, dan zijn er natuurlijk enkele zaken die je moet regelen. Via het reisbureau Wildalaska gaat dit echter heel snel en gemakkelijk. Je hoeft alleen je wensen en enkele gegevens door te geven via de website (of mail of telefoon). Al het regelwerk hoef je dan zelf niet meer naar om te kijken. Je kunt kiezen voor een individuele vakantie Alaska of natuurlijk een groepsvakantie. Maar ook voor stellen of kleine gezinnen is er een uniek reisprogramma op te stellen. De organisatoren weten dankzij hun vele jaren reiservaring in deze staat precies hoe ze een dag voor een bepaald reisgenootschap in moeten vullen. Je kiest helemaal zelf hoe vol je je dagen plant en met welke activiteiten je iedere dag vult. Hierboven gaven we al enkele voorbeelden van mogelijke vervoersmiddelen om het gebied te doorkruisen. Maar ook wat betreft activiteiten kun je natuurlijk alle kanten op. Op de website vind je themareizen die allemaal voor een bijzondere ervaring zullen zorgen. Maar je kunt natuurlijk ook verschillende soorten activiteiten met elkaar combineren als je juist van afwisseling houdt. Voor de dierenliefhebber is er een ‘Wildlifereis’, voor de actieve reizigers zijn watersporten en hiken echte aanraders. Zoals je ziet is er voor ieder type reiziger wel wat te bedenken.

Beste reistijd voor het hoge noorden

Over het algemeen kiezen mensen voor hun vakantie Alaska de zomermaanden juli en augustus uit. Niet alleen omdat dit toevallig tijdens de Nederlandse schoolvakantie valt. Deze maanden zijn voor deze Amerikaanse staat ook de beste optie. Tenzij je juist van ijzige kou en wintersporten houdt natuurlijk. Voel je je meer op je gemak bij een wat warmere temperatuur, dan zijn juli en augustus de beste optie voor je vakantie Alaska. In die maanden zijn ook alle wegen weer open voor verkeer, als de sneeuw en het ijs weer gesmolten zijn. Deze tijd van het jaar is de beste optie om de omgeving zo veel mogelijk te kunnen verkennen en van de activiteiten te genieten. Je hebt ook een grote kans om er bijzondere dieren te spotten, zoals beren, wolven en meer. Met Wild Alaska ga je zo een bijzondere en onvergetelijke zomer tegemoet. Kijk online voor de mogelijkheden.