Je hebt er vast wel eens van gehoord, magnetische verf. Deze verf waarmee je veel meer mogelijkheden hebt, is een vervangend middel voor een magneetbord. Bij Magneetverf Magneten kun je deze verf aanschaffen. De magnetische verf is verkrijgbaar in verschillende maten en merken.

Wat is magnetische verf?

Magnetische verf is eigenlijk hetzelfde als gewone verf. Het verschil is alleen dat deze verf magnetisch is waardoor je een magnetisch oppervlak kunt creëren. Deze latexverf op waterbasis bevat kleine deeltjes die magnetisch zijn. Hoe meer lagen je dus op een oppervlak verft hoe beter het werkt. Deze verf is geschikt voor veel verschillende ondergronden waardoor je zelf kunt kiezen waar het magneetoppervlak moet komen. Een bijkomend groot voordeel is dat je ook zelf kunt bepalen hoe groot de oppervlakte moet worden. Je zit dus niet vast aan standaard maten van borden. Het is ook fijn dat geen gaatjes meer hoeft te boren om bijvoorbeeld dat magneetbord op te hangen. Muren zullen dus onbeschadigd blijven maar hebben wel de magnetische werking. 

Inspiratie

Met magnetische verf kun je eindeloos veel dingen mee doen. Denk aan een magnetisch veld in de keuken waar afspraken op staan of het boodschappenlijstje. Erg handig en vooral erg makkelijk dat je zelf kunt bepalen waar de verf moet komen. Je bent niet afhankelijk van afmetingen. Het is ook leuk om bijvoorbeeld in de kinderkamer een geheel magnetische muur te maken. Kinderen kunnen deze muur vol hangen met foto’s, knutselwerkjes en andere leuke dingen. Koop er een aantal leuke magneten bij en je kind kan aan de slag. Bij MagneetverfMagneten.nl hebben ze ook verschillende soorten magneten. 

  • Magneten van metaal
  • Magneten van acryl
  • Magneten van kunststof
  • Magneten van hout
  • Magneten van steen

Je kunt er dus zelf een hele leuke invulling aan geven en de muur opleuken met mooie magneten. 

De kleur van de verf?

De magnetische verf is niet geheel wit of transparant. Dit komt door de magnetische deeltjes die er in zijn verwerkt. De verf is daardoor wat grijzer van kleur. Wil je toch echt een witte magnetische muur? Of voor in de kinderkamer een blauwe magnetische muur? Dan kun je er gewoon de gewenste kleur overheen schilderen. Let wel op dat als je daar voor kiest je een extra laag van de magnetische verf aanbrengt zodat de magnetische werking niet verloren gaat. 

Magnetic Company

De verf van de Magnetic Company behoort tot de beste in zijn soort. Deze verf is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een hoge magnetische werking. Hierdoor is deze verf wel wat duurder dan de verf van het merk Finess. Ook deze magnetische verf is van erg goede kwaliteit. 

Magnetische verf in combinatie met whiteboard verf

Wil je een magnetisch oppervlak waar je ook op kunt schrijven en tekenen? Combineer dan de magnetische verf met whiteboard verf. Hierdoor kun je dus niet alleen dingen ophangen met magneten, je kunt ook erop schrijven en tekenen met whiteboard stiften. Dat is helemaal handig en erg makkelijk te maken. De whiteboard verf is wel verkrijgbaar in het wit of in een transparante kleur. Breng eerst de magnetische verf aan en pas daarna de whiteboard verf. Let ook hierbij er weer op dat door de meerdere lagen de magnetische werking niet verloren gaat.