Omdat standaard leidingwater in lang niet alle gevallen gebruikt kan worden, is er speciaal demiwater ontwikkeld. Verderop in deze tekst leest u precies wat demiwater inhoudt. Als u denkt dat een mens al veel water verbruikt, dan is het niet voor te stellen hoeveel water er gebruikt wordt voor uiteenlopende toepassingen in verschillende industrieën, zoals:

  • Koelwater
  • proceswater
  • ketelwater

Ook wordt het natuurlijk als energiedrager gebruikt. Het gebruik van deze vloeistof is dus echt onmisbaar. Wilt u weten wat demiwater voor uw bedrijf kan betekenen? Bezoek dan eens de website Aquasolid.nl. Hier vindt u duidelijke informatie over de mogelijkheden. Laat vooral de mogelijkheid niet onbenut om bij vragen contact op te nemen. Dat kan onder meer door een mailtje te sturen. U ontvangt in dat geval zo spoedig mogelijk een reactie terug.

Wat is demiwater nou eigenlijk precies?

Het wordt ons door artsen en andere professionals aanbevolen om minstens 1,5 liter water te drinken per dag. Dat klinkt vaak best veel, maar eigenlijk valt het relatief mee. We verliezen namelijk ook heel wat vocht gedurende de dag, bijvoorbeeld door het eruit te plassen en via zweet. Omdat ons lichaam grotendeels uit water bestaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen tekort ontstaat. Een tekort kan ons al snel uitdrogingsverschijnselen geven. Een eerste teken dat u te weinig vocht kunt hebben in uw lichaam, is het signaal dat u voelt dat u ineens moe wordt. Langdurig vochtgebrek kunt u ook zien aan uw huid. Pakt u de huid tussen 2 vingers en duurt het bij los laten relatief lang voordat de huid in z’n normale positie terug is beland? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met een vochttekort. Gelukkig beschikt ieder huishouden over een kraan waar water uit komt. Het is iets waar we al niet eens meer bij stil staan. We zijn het zo gewend dat ze op ieder moment van de dag beschikking hebben over leidingwater. Omdat het er zo helder uitziet en we weten dat er een heel proces aan vooraf is gegaan voordat het uit onze kraan komt, denken we zeker te weten dat ons leidingwater dus erg schoon moet zijn. Helaas is dat niet helemaal het geval. Het bevat namelijk nog steeds diverse onopgeloste stoffen. Nu wordt het water niet alleen gebruikt om te drinken, maar ook voor bijvoorbeeld verwarmingsinstallaties. Zonder water hebben wij geen warmte in huis. Ook om die reden is deze vloeistof dus onmisbaar. Zou er in verwarmingscentrales gebruik gemaakt worden van gewoon leidingwater, dan zou dat een ramp betekenen voor deze industrie. Er vindt namelijk kalkafzetting plaats, wat voor onherstelbare schade zorgt aan apparaten. Daarvoor is er demiwater. Demiwater is de afkorting van gedemineraliseerd water. In demiwater zitten geen schadelijke stoffen meer die voor grote schade kunnen zorgen, waardoor demiwater erg geschikt is voor diverse industrieën die beslist niet zitten te wachten op kalkafzetting. In demiwater zitten geen zouten meer, in tegenstelling tot gewoon leidingwater. Hoe er wordt bekeken of het demiwater voldoet aan de hoogste criteria? Meer informatie hierover leest u op de website Aquasolid.nl.

Vraag eens een offerte aan voor uw bedrijf

Bent u trouwens geïnteresseerd in het afnemen van dit soort water? Ook dat is mogelijk via de website. U doet er dan goed aan eens een offerte op te vragen om te ontdekken wat de kosten zouden zijn voor uw firma. Natuurlijk wordt de offerte u op maat aangeboden door de professionals van deze firma. Op de website vindt u ook de contactgegevens, zodat u indien gewenst contact op kunt nemen.