Kunt u verantwoord met alcohol omspringen? Gaat het er bij u niet om dat u aangeschoten of zelfs dronken wordt, maar vindt u op zijn tijd een glaasje jenever of wodka lekker? Misschien lengt u het aan met ijs of maakt u er cocktails van. U hebt vast en zeker wel gemerkt dat de accijnzen in dit land met het jaar hoger worden. Dat maakt een flesje jenever al snel een euro of 20. Hebt u altijd al zelf drank willen stoken maar hebt u geen flauw idee hoe dat moet? Of weet u dat juist wel maar kunt u geen distilleerketel kopen? Kijk dan eens op drankstoken.nl, want we verkopen distilleerketels in klein formaat. Uitermate geschikt voor iedere huishouding zodat u uw eigen gestoken drank kunt nuttigen. Drank stoken is eenvoudig te leren, op onze website geven we u diverse voorbeelden en u kunt hier in de toekomst diverse recepten vinden. Vergeet daarom niet om onze website even te bookmarken. Is het al uw passie maar hebt u een versleten ketel en wilt u graag een handgemaakte ketel van roodkoper? Het liefste een echte whiskyketel of een alambiek? Sla dan snel uw slag want we verkopen dergelijke distilleerketels in allerlei soorten en maten. Zoals altijd raden we het u aan om de drank met mate te drinken. U zult in ieder geval per badge genoeg flessen kunnen vullen voor uzelf maar ook om uit te delen op de verjaardag van familieleden en vrienden. Dat is nog eens een aangename verrassing!

U wilt drank stoken, hoe kunt u dat het beste aanpakken?

Als u drank wilt stoken dan moet u eerst nadenken welk drankje u eigenlijk zou willen maken. Zo is het maken van wodka in verhouding tot het stoken van whisky of jenever een peulenschil. Als u liever bier wilt maken dan hoeft u dit niet te stoken en dat geldt uiteraard tevens voor wijn. Likeuren worden gemaakt door een distillatieproces maar dit is wel afhankelijk van het suikergehalte in het fruit dat u hiervoor gebruikt. Soms hebt u hier andere, meer ingewikkelde technieken voor nodig. Gaat het echt om het drank stoken en wilt u dus sterke drank maken zoals rum, tequila, wodka of whisky dan kunt u onze ketels in ieder geval gebruiken. Wist u dat we zelfs een moonshineketel verkopen? Dat zijn de ketels waarmee men tijdens de drooglegging stiekem drank produceerde. Drank stoken is een leuke bezigheid en vergt helemaal niet zoveel tijd als u misschien hebt. U hebt er wel de juiste kennis bij nodig dus lees u van te voren even goed in zodat u uw ingrediënten niet verspilt!

Wijn, jenever, wodka: dankzij onze hulp kunt u het thuis stoken

Hoewel u wijn natuurlijk niet moet stoken, leveren we echter wel de accessoires waarmee u wijn kunt maken. Dit vergt een heel ander rijpingsproces waar maanden zo niet jaren overheen gaan. U hebt hier een wijnvat voor nodig dat u bij ons zowel staand als liggend kunt bestellen:

  • De liggende variant bevat een tapkraantje, handig als u tussentijds wilt proeven.
  • En de staande versie kunt u tevens als likeurvaatje gebruiken.
  • De druiven fermenteren en door dit proces komt er alcohol vrij. U hoeft dus niet zelf uw wijn te stoken, laat dat maar aan het rijpingsproces over.

Afijn, u kunt dankzij ons bedrijf vanaf nu uw eigen drank stoken. Klinkt u dat als muziek in de oren? Plaats dan uw bestelling, vul uw gegevens in en betaal via een online betaalservice. Vanuit Oldenzaal kunnen we de volgende werkdag al bij u bezorgen zodat u dit weekend uw eerste drank kunt stoken!