Tijdens de zomervakantie is het altijd erg lastig voor ons om leuke dingen te verzinnen voor de kinderen. Mijn vrouw en ik hebben drie kinderen, waarvan de oudste 11 is en de jongste 6 jaar oud. De kinderen zitten allemaal op de basisschool en hebben erg lang vakantie, terwijl mijn vrouw en ik werken. Dit jaar wilden wij graag met de kinderen verschillende dagen weg in Nederland en wilden dat het leerzaam, maar ook interessant voor de kinderen was. Wij wonen zelf in Noord Holland en het leek ons leuk om verschillende keren een dagje uit met de kinderen naar de vestingsteden te gaan van de zuiderwaterlinie. Op de website zuiderwaterlinie.nl lazen wij om welke steden het gaat en welke dingen er allemaal te bezoeken zijn. Normaal gaan wij altijd tijdens de zomervakantie naar het buitenland, maar dit jaar kwam dat niet goed uit. Wij wilden toch graag leuke dingen met de kinderen doen, maar wilden dat in Nederland doen. De kinderen hebben erg lang zomervakantie en dit is de tijd om te ontspannen en nieuwe dingen te ontdekken. Gelukkig vonden de kinderen het niet erg om een jaar in Nederland te blijven en wij spraken af om verschillende steden in te bezoeken en daar leuke dingen te doen. Wij wilden graag leuke steden bezoeken met veel geschiedenis en kozen voor een dagje uit met de kinderen naar de vestingsteden in Noord Brabant. Wij wonen zelf in Noord Holland en hier is ook een waterlinie en daar hebben de kinderen al een groot gedeelte van gezien, daarom leek het ons leuk om ook de waterlinie in Noord Brabant te bezoeken. Wij zagen dat er veel te doen was in deze vestingsteden en de steden geschikt zijn voor een dagje uit met de kinderen. 

Verschillende leuke vestingsteden bezoeken tijdens een dagje uit met de kinderen

Toen wij online zochten naar meer informatie over de vestingsteden, vonden wij al snel de website zuiderwaterlinie.nl. Op deze website staat wat er allemaal te doen is in deze steden en wij waren verbaast over de grote lijst van leuke dingen, veel dingen zijn ook geschikt om met kinderen te doen. Wij maakten een lijstje van de dingen die wij het leukste vonden en wilden die bezoeken tijdens een dagje uit met de kinderen. Wij wilden graag een combinatie van leerzame en leuke dingen en die opties waren er genoeg. 

Meerdere keren met de kinderen weg

De eerste keer dat wij een dagje uit met de kinderen gingen naar een van de vestingsteden, hadden wij het al erg gezellig en leuk. Wij hadden het zo leuk, dat wij besloten om meerdere keren met de kinderen op pad te gaan. De steden zien er prachtig uit en er is veel te leren over de geschiedenis van deze steden en de waterlinie. Hierna zijn wij nog twee keer een dagje uit met de kinderen naar vestingsteden gegaan en alle keren bevielen erg goed.

  • De steden zijn erg mooi en er is veel te leren over de geschiedenis
  • In de steden zijn erg veel leuke dingen te doen
  • Veel activiteiten zijn ook zeer geschikt voor kinderen
  • Wij hebben meerdere steden bezocht