Een goede schaftwagen mag niet ontbreken op een bouwplaats. Het biedt de werkers in de bouw de beschutting die zij nodig hebben en verdienen tijdens slecht weer of juist op zonnige en het dagen. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om even onderling te kunnen overleggen, om gezamenlijk te eten en om enige privacy te hebben tijdens de lunch. Een schafwagen kan zowel nieuw als gebruikt worden aangeschaft en zowel voor snel als langzaam verkeer geschikt zijn. De beste schaftwagen is dan ook verkrijgbaar bij een expert zoals Harmsen Materieel. We nemen het aanbod dat op harmsenmaterieel.nl staat als voorbeeld om eens te kijken waaraan de ideale schafwagen moet voldoen.

Een schaftwagen aanschaffen

Omdat een schaftwagen bestemd moet zijn voor gebruik op meerdere locaties is het belangrijk om te bepalen hoe groot een schaftwagen moet zijn. De wagen moet natuurlijk passen op de plek van bestemming en het is dan handig dat hij niet te groot is. Toch moet de schaftwagen ook voldoende ruimte beiden aan alle werklieden op de bouwplaats. Een te kleine schaftwagen brengt daarom ook niet het voordeel dat de wagen zou moeten bieden aan de werklieden. Het is goed te weten dat Harmsen Materieel schaftwagens levert van verschillende lengtes:

 • 3,5 meter
 • 4 meter
 • 5 meter
 • 6 meter

Het bepalen van de juiste afmeting is vrij eenvoudig te doen via de website van Harmsen materieel en daarbij is het belangrijk om direct te kijken naar alle mogelijkheden die er zijn om een wagen te verrijken. Denk daarbij aan het hebben van een toilet of van opbergruimte in de schaftwagen. De wagens die via Harmsen Materieel afgenomen kunnen worden voldoen allemaal aan hoge kwaliteitseisen en dit wordt mede gegarandeerd door de RDW-erkenning, waarmee Harmsen Materieel bevoegd is om ook gebruikte wagens te verkopen. Een gebruikte schaftwagen is vaak al volledig een bewezen ruimte die goede beschutting biedt aan de werklieden. Dat deze wagens gebruikt zijn neemt niet weg dat de kwaliteit  van de wagens goed is en dat ze voldoen aan alle eisen die er worden gesteld aan het doorverkopen van deze wagens. Ze zijn enkel vervangen voor nieuwere exemplaren of exemplaren van een ander formaat. Het voordeel is dat deze wagens snel te leveren zijn en daarmee ook direct een oplossing bieden voor elke werkplaats die geconfronteerd wordt met het feit dat de werklieden geen beschutting hebben om even afgezonderd te kunnen pauzeren. Wanneer we kijken naar het aanbod van schaftwagens, dan is er bijvoorbeeld een wagen beschikbaar van 6 meter, waarin ook een toilet is aangebracht. De wagen is al uitgerust met een tafel van 240 cm met daaromheen 8 stoelen, waardoor met een groep gepauzeerd kan worden. Met 212 cm hoogte kan ook iedereen gemakkelijk rechtop staan in de binnenruimte van de wagen. Het is een geïsoleerde wagen die gemakkelijk vervoerd kan worden. Een andere wagen die niet is uitgerust met een toilet biedt maar liefst ruimte aan 10 mensen om de tafel, zodat er nog meer mensen tegelijkertijd kunnen pauzeren.

Ook voor het verkrijgen van onderdelen

Bij de aanschaf van een geschikte wagen wilt u natuurlijk ook weten of onderdelen te verkrijgen zijn. Harmsen Materieel heeft een divers assortiment aan:

 • Ramen
 • Verlichting
 • Beschermingskorven voor lampen
 • Steunpoten
 • Reservewielen
 • Gereedschapsladen
 • Spatlappen
 • Meubilair
 • Kachels

Zelfs een gastoestel en een wasbak is verkrijgbaar en dit is slechts een greep uit het assortiment waarmee u de wagen voor uw werklieden kunt verrijken en extra comfort kunt bieden tijdens de pauze. Wilt u weten wat Harmsen Materieel zoal voor u kan betekenen? Neemt u dan vrijblijvend contact met hen op en maak een afspraak om de wagens persoonlijk te bekijken.