brandblusstore - KoolmonoxidemelderEen koolmonoxidemelder zou eigenlijk in elk huis de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Er zijn in Nederland helaas vele slecht geventileerde huizen. Kamers waarin geen ramen zitten worden als studentenkamers voor veel geld verhuurd. Mensen die in stacaravans wonen hebben ditzelfde probleem. Maar ook in verouderde huizen kan CO door de muren naar binnen komen. Met een beetje ventilatie in huis loopt u geen enkel gevaar. Maar als dit niet het geval is en u verblijft lange tijd in die woning of kamer dan bent u in levensgevaar. Ten minste als u geen koolmonoxidemelder hebt. De koolmonoxidemelder zal u waarschuwen als het CO-gehalte schrikbarende hoogtes bereikt. Dan is het zaak om direct ramen en deuren open te zetten en om een tijdje naar buiten te gaan. Mensen raken doezelig en slaperig als er teveel CO in de lucht zit. Maar men staat er meestal niet bij stil dat het door dit gas wordt veroorzaakt. U valt in slaap en raakt buiten bewustzijn en dat kan fatale gevolgen hebben. Laat u dit niet overkomen en hang een simpele koolmonoxidemelder op in uw huis. Komt u daarom snel naar brandblusstore.nl en bestel niet alleen een koolmonoxidemelder maar ook een brand- en rookmelder. Vergeet u niet om een back-up batterij er bij te bestellen? Controleer zo nu en dan of de melder nog werkt en verwissel bij onraad de batterij voor de back-up. Dan bent u optimaal beschermd tegen koolstofmonoxidevergiftiging.

Dankzij een koolmonoxidemelder wordt u op tijd gewaarschuwd

De koolmonoxidemelder die u in ons assortiment vindt is uitgerust met een tester. Dit is een knopje dat u kunt indrukken om te zien of de batterij nog energie heeft. U hoort dan het geluid dat u ook hoort als er sprake is van een teveel aan CO in de lucht. Overigens geven deze melders uit zichzelf een melding als de batterij aan de lege kant is. Het geluid dat u hoort als er een acute melding wordt gemaakt is zeer luid: rond de 85 Decibel, dus een koolmonoxidemelder kunt u voor grote oppervlaktes gebruiken. Maar een dergelijke melder is voornamelijk erg belangrijk in kleine ruimtes omdat daar de CO zich snel kan ophopen waardoor er gevaar ontstaat. Misschien hebt u weleens in de krant gelezen dat er mensen overleden aan CO-vergiftiging. Helaas gebeurt dit nog altijd jaarlijks in dit land. We verkopen op dit moment de volgende varianten:

  • We hebben van het merk BRK een koolmonoxidemelder werkende op alkalinebatterijen.
  • Liever een melder met een display? Die vindt u ook in ons assortiment.
  • Maak er een combi van en kies voor de koolmonoxidemelder die tevens rook detecteert!

CO is een sluipmoordenaar. Bescherm uzelf en anderen tegen dit gevaar!

Een koolmonoxidemelder is aldus onmisbaar net als een brandmelder en een brandblusser. Woont u nog op kamers of bent u een huurbaas? Koop dan een dergelijke melder voor alle kamers in het huis. In de openbare ruimte en in de keuken is het verstandig om een rookmelder en gasmelder op te hangen. Als huurbaas bent u overigens verplicht om in de openbare ruimte een brandblusser op te hangen die elk jaar moet worden gekeurd. Kijkt u ook even naar de rest van ons assortiment? U vindt er zeer uiteenlopende type brandblussers, haspels en BHV-trommels zodat u uw hele bedrijf veilig kunt maken. Komt uw bestelling boven de 150 euro uit? Dan betaalt u er geen verzendkosten voor. En als u vandaag bestelt voor 17.00 uur, dan hebt u het morgen al in huis. U kunt een gratis profiel aanmaken zodat u in de toekomst snel producten kunt bijbestellen.