U hebt er wellicht nooit bij stilgestaan dat een boer een spuitlicentie nodig heeft. Dat geldt niet voor elke boer. Agrariërs die werken in de veehouderij of bio-industrie hebben geen land dat bespoten moet worden. De koeien, schapen en varkens moet u natuurlijk wel te eten geven maar in principe eten ze voornamelijk gras en hooi. Dat is voor een landbouwer een heel ander verhaal. Afhankelijk van het type gewas zal de landbouwer zo nu en dan zijn gewassen moeten bespuiten met een middel waarmee de gewassen niet ziek kunnen worden. Er kan van alles misgaan als u boer bent en misschien hoeven we u dat niet eens te vertellen. Dankzij een spuitlicentie mag u legaal uw gewassen besproeien en daardoor beschermt u uw gewassen zoals kolen, granen en aardappelen onder andere tegen:

  • Diverse insecten die uw gewassen anders opeten,
  • Diverse plantenziektes. De bacteriën en virussen maken geen kans om te incuberen dankzij uw spuitlicentie,
  • Het kan er tevens voor zorgen dat fruit een mooie glans krijgt. We denken in dit geval voornamelijk aan appels.

Hebt u een spuitlicentie nodig of is uw huidige spuitlicentie verlopen? Zorg er dan voor dat u zich zo spoedig aanmeldt voor een cursus. Waar u dan moet zijn? Hopelijk kiest u er voor om een dergelijke licentie te halen bij terratrainingen.nl. We bieden u dergelijke cursussen en nog veel meer aan tegen zeer scherpe prijzen.

Vergeet niet om de cursus spuitlicentie te herhalen

Hebt u niet een spuitlicentie maar gaat u toch uw gewassen besproeien? Dan kunt u een fikse boete krijgen. Laat u dat niet overkomen want we hebben het nu niet over enkele honderden euro’s maar eerder over duizenden euro’s aan boete. U moet daarnaast wel weten wat u gebruikt om uw gewassen te beschermen. Deze ongediertebestrijdingsmiddelen zijn gevaarlijk voor personen dus u moet zich tijdens het besproeien accuraat kunnen beschermen. Wellicht dat een mondkapje volstaat maar dat verschilt natuurlijk per chemische stof. Soms hebt u zelfs een hazmatpak of een gasmasker nodig. Er zijn strenge restricties op het sproeien gelegd door de overheid. Vele van deze stoffen zijn namelijk niet erg goed voor de grond en de lucht. Dit is nog een goede reden om te weten wat u doet want u kunt tevens een boete krijgen als u stofjes gebruikt die onderhand zijn verboden. Dus ook al hebt u een spuitlicentie, het kan geen kwaad om uw kennis zo nu en dan op te halen. Daarom bieden we tevens herhalingscursussen aan. De volgende groep mensen kunnen zeer veel baat hebben bij het halen van een spuitlicentie:

  • Als u beroepsmatig actief werkt met gewasbeschermingsmiddelen en bestrijdingen uitvoert op het eigen terrein;
  • Als u bestrijdingen laat uitvoeren door derden op het eigen terrein;
  • Als u gewasbeschermingsmiddelen in de opslag hebt liggen.

Deze cursus bestaat uit 7 dagdelen

Als u een spuitlicentie wilt halen dan kunt u zich via onze website aanmelden voor een cursus. Als u hier nog vragen over hebt dan kunt u van te voren even contact opnemen met onze klantenservice. Ze zijn telefonisch en via de mail bereikbaar. U vindt op de website de trainingslocaties. Zo geven we de spuitlicentie training in onder andere Breda, De Lier en in Hazerswoude-Rijndijk. In principe duurt deze cursus een week en krijgt u op deze dagen een gratis lunch. Wellicht kunt u dagelijks heen en weer reizen, anders raden we het aan om een hotel te boeken. Alle prijzen zijn inclusief het examen dat u aan het einde van deze 7 dagdelen moet afleggen om de licentie te krijgen. Wilt u de stof herhalen? Dan kan het geheel digitaal afgelegd worden. Bekijk ook Spuitlicentie.