Een Excel training klinkt sommige mensen in de oren als een basistraining. Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Voor mijn afdeling heb ik onlangs een training laten verzorgen precies op het juiste niveau. Dan heb ik het over mensen die al jaren met Excel werken en de basis wel onder de knie hebben, maar toch efficiënter kunnen werken met het programma. Daarvoor ben ik op zoek gegaan naar een trainingsbureau dat snapte wat ik wilde bereiken met deze Excel training. Ik kwam al snel uit bij vandijkcomputeropleidingen.nl. Ik heb vooraf uiteraard contact  opgenomen met Van Dijk Computeropleidingen en uitgelegd wat ik wilde doen met mijn team. Aan de hand daarvan hebben zij een programma samengesteld dat ons erg goed bevallen is. Ik kan het manager absoluut aanraden eens te kijken naar een training bij Van Dijk Computeropleidingen als een team hier behoefte aan heeft. In dit geval leek het me zelf handig om mijn mensen een training te laten volgen, maar er zijn natuurlijk ook gevallen waarin de medewerker zelf om meer ondersteuning vraagt. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen bij migratie naar een nieuw systeem, bij de introductie van een nieuwe versie van Excel of een bepaald probleem. Dan is het slim om naar de medewerker te luisteren en te kijken wat er mogelijk is op het gebied van trainingen. Er zijn meerdere aanbieders van dergelijke trainingen maar ik heb specifiek voor Van Dijk Computeropleidingen gekozen omdat we al ervaring hadden met hen als trainer. Een andere afdeling had al een andere training van ze gehad en mijn collega was hier zeer over te spreken. Ik inmiddels dus ook!

Voordelen van een Excel training

De voordelen van een Excel training zijn bijvoorbeeld dat nieuwe medewerkers direct vertrouwd raken met het programma, dat er efficiënter gewerkt kan worden met Excel of dat medewerkers nieuwe vaardigheden kunnen opdoen binnen het programma. Dat kan u een boel tijd en geld opleveren. Ook benieuwd wat u kunt bereiken met een training? Kijk dan eens op de website van Van Dijk Computeropleidingen: vandijkcomputeropleidingen. Een Excel training hoeft bovendien niet duur te zijn. Voor enkele honderden euro’s per deelnemer kunt u al een mooi programma laten samenstellen. U kunt uiteraard altijd een vergelijkend onderzoek doen online naar andere aanbieders, maar ik ben ervan overtuigd dat als je eenmaal een goede partner hebt gevonden, je daar zeer zeker gebruik van moet maken. Vandaar dat ons bedrijf voorlopig klant blijft van Van Dijk Computeropleidingen. Voor Excel training of andere trainingen, dat maakt ons niet zoveel uit. We kijken altijd goed naar de behoefte van een afdeling en schakelen dan de juiste trainer in. Dat zijn de voordelen van een Excel training op een rijtje.

De beste aanpak

De aanpak bij een Excel training van Van Dijk Computeropleidingen is altijd gericht op:

  • Leren
  • Luisteren
  • Klantvriendelijkheid
  • Resultaat

U huurt natuurlijk niet zomaar een trainer in. Daarvoor wilt u ook resultaten zien. Mijn ervaring met bovenstaande aanpak is dat ik inderdaad na verloop van tijd bijvoorbeeld verbetering zie bij medewerkers na een Excel training. Daar doe je het uiteindelijk voor. De meeste mensen vinden het ook leuk om extra te leren en dat doet de motivatie vaak ook goed. Bovendien kijken we als team altijd wat we het best mee kunnen nemen uit een Excel training. Dat spelen we dan eventueel door naar andere afdelingen. Zo halen we het meeste uit een Excel training voor onze medewerkers en onze organisatie, waar elke manager natuurlijk voortdurend naar op zoek is.