Er zijn verschillende redenen waardoor je je niet fit kunt voelen. Er kan sprake zijn van teveel stress, ziekte of vermoeidheid. Goede voeding is belangrijk bij het bestrijden van deze klachten. Maar hoe weet je nu hoe je gezond moet eten? En wat is voor jou gezonde voeding? Soms is het prettig daarbij hulp in te schakelen. Dat kan, bijvoorbeeld met voedingstherapie. Voedingstherapie beoogt het verbeteren van de gezondheid door middel van specifieke, gezonde voeding. Daaronder vallen bijvoorbeeld:

  • Voldoende groente
  • Voldoende fruit
  • Zuivel naar behoefte
  • Vegetarisch eten
  • Voldoende gezonde vetten
  • Zo min mogelijk verzadigd vet

Het is afhankelijk van de unieke behoefte van elk persoon welke voeding nodig is. Soms kan het helpen meer gezonde vetten te eten. Vetten zijn immers nodig om het brein goed te laten werken. Anderen hebben baat bij een verminderde inname van snelle koolhydraten. Deze zorgen vaak voor pieken in de suikerspiegel waarna vermoeidheid volgt. Met voedingstherapie kun je samen met een specialist kijken naar wat jij nodig hebt. Zoek je iemand voor voedingstherapie bij jou in de buurt? Dan kan de praktijk voor voedingstherapie van Just Whealthy wel eens iets voor jou zijn. Just Whealthy biedt cliënten de mogelijkheid een stuk fitter en gezonder te worden, door een afgestemd voedingspatroon op te zetten. De unieke begeleiding zorgt ervoor dat het veranderen van je voedingspatroon een stuk eenvoudiger is dan je dacht. Kijk voor meer informatie eens op de website van Just Whealthy: https://just-whealthy.nl/voedingstherapie/. Hier kun je meer lezen over de diensten van Just Whealthy. Je vindt deze praktijk voor voedingstherapie in Almere.

Voedingstherapie: voedingspatroon stap voor stap veranderen

Veel mensen vinden het erg lastig hun voedingspatroon te veranderen. Bepaalde voeding kan naast de voedingswaarde ook emotionele waarde hebben. Dat geldt vooral voor vette en suikerrijke voedingsmiddelen. Het is bijna altijd beter deze grotendeels te laten staan. Het veranderen van je voedingspatroon kun je daarom het beste stap voor stap veranderen. Dit doe je bijvoorbeeld met een expert op het gebied van voedingstherapie, zoals die van Just Whealthy. Als je een afspraak maakt bij Just Whealthy kun je bij je intake aangeven tegen welke problemen je aanloopt. De voedingstherapeut bekijkt dan samen met je welke voedingsmiddelen je gebruikt, en welke verbeterpunten er zijn. Hiernaast kun je ook advies krijgen over je levensstijl. Veel klanten van Just Whealthy ervaren voedingstherapie als zeer prettig. Je therapeut fungeert als motiverende kracht en adviseert je over te nemen stappen. Zo verander je steeds een klein beetje je voedingspatroon.

 

Traject opstarten

Het is afhankelijk van de ernst van de klachten en jouw persoonlijke hulpvraag hoe lang een traject biji Just Whealthy idealiter is. Dit kun je afstemmen gedurende je traject. Wil je een afspraak maken? Doe dit dan via de website: https://just-whealthy.nl/voedingstherapie/. De praktijk in Almere staat altijd open voor nieuwe klanten. Wij adviseren je huisarts op de hoogte te stellen van jouw traject, en regelmatig te overleggen over de voortgang en je klachten. Het is mogelijk dat je huisarts je ook kan steunen bij het oplossen van je gezondheidsklachten. Voeding is een zeer belangrijke factor om je fit te voelen, maar niet de enige. Stress kan ook gereduceerd worden met gesprekstherapie en extra sporten. Je huisarts kan hierover meer advies geven. Kosten die zijn verbonden aan een traject bij Just Whealthy kunnen voor je worden gespecificeerd. Zo weet je altijd wat je betaalt voor de afspraken die je hebt. Deze therapie is echter voor de meeste klanten van Just Whealthy een goede en blijvende investering geweest in hun gezondheid.

Lees meer…