Ga jij samenwonen met je partner? Dan is een gezamenlijke rekening openen vaak een erg goed idee. Vanaf dat moment hebben jullie immers regelmatig kosten die door twee gedeeld zouden moeten worden, omdat de uitgave voor jullie allebei gedaan wordt. Je kunt er dan voor kiezen om het van een van jullie eigen bankrekeningen af te laten schrijven en de ander het terug te laten betalen, maar dat is natuurlijk wel een heel gedoe. Je moet dan iedere keer kijken welke kosten jullie samen willen dragen en welke niet. Een gezamenlijke rekening openen is dan echt een stuk gemakkelijker. Jullie kunnen daar dan beide een vooraf afgesproken bedrag per maand op storten en vervolgens kunnen daar bijvoorbeeld de vaste lasten van betaald worden. Net als uitstapjes die jullie samen maken of vakantie die jullie met zijn tweeën vieren. Zo hoef je niet steeds na te denken over wie er nog iets verschuldigd is aan de ander en dat maakt de financiën een stuk eenvoudiger. Tegelijkertijd behouden jullie op deze manier allebei jullie eigen bankrekening, zodat je ook je eigen geld houdt, voor uitgaven die je enkel voor jezelf doet. Denk dan aan nieuwe kleding of een uitstapje dat je met een ander maakt. Als jij en je partner gaan samenwonen, dan is een gezamenlijke rekening openen dus echt een aanrader!

Gezamenlijke rekening openen voor andere situaties

Natuurlijk is een gezamenlijke rekening openen niet alleen handig wanneer je in een relatie bent, er zijn ook diverse andere situaties waarin dit van pas kan komen. Denk bijvoorbeeld aan het openen van een bankrekening met je vriendengroep, waarmee je regelmatig uitstapjes maakt of samen mee op vakantie gaat. Ook met je familie kun je dit doen. Een gezamenlijke rekening openen stelt jullie in staat om op een neutraal banknummer iedere maand een bedrag over te maken om zo te sparen voor de dingen die jullie samen willen ondernemen. Zo is er niet maar één persoon verantwoordelijk voor de financiën, dat kan immers nogal wat druk geven. Deze moet dan immers heel goed bijhouden welk deel bestemd is voor de vrienden- of familiegroep. Als dit gewoon apart op een bankrekening staat, is dit altijd duidelijk en overzichtelijk. Ook gaat het afrekenen van uitstapjes die jullie samen ondernemen dan een stuk eenvoudiger. Daarnaast is een gezamenlijke rekening openen ook een goed idee als je met iemand een onderneming gaat beginnen. Op die manier kunnen jullie allebei aankopen doen voor jullie bedrijf.

Vergelijk de banken

Er zijn dus verschillende situaties waarin een gezamenlijke rekening openen aan te raden is, bijvoorbeeld voor:

  • stellen die gaan samenwonen
  • vriendengroepen of families die regelmatig samen activiteiten ondernemen
  • zakenpartners

Dat het handig kan zijn, dat mag dus duidelijk zijn. Maar de vraag blijft dan natuurlijk nog wel naar welke bank jullie het beste toe kunnen gaan. Bij wie kun je nu het beste een gezamenlijke rekening openen? Er zijn dan verschillende punten waar jij op wilt letten, zoals de kosten die er gevraagd worden en het aantal bankpassen dat je standaard bij een banknummer krijgt. Ook het duurzame karakter van banken kan een punt van aandacht zijn. Er zijn verschillende criteria waarop je financiële instellingen kunt beoordelen. Waar je op moet letten, kun je vinden bij Bankrekeningopenen.nl. Hier vind je ook diverse tips en heel veel informatie. Zo krijg je een goed beeld van de aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Ook krijg je zo een goed beeld van wat jij bij het maken van een keuze belangrijk vindt. Een gezamenlijke rekening openen? Kijk dan eerst eens even op Bankrekeningopenen.nl!