Een bank is misschien wel het allerbelangrijkste meubelstuk in jouw huiskamer. Het is vaak het eerste wat mensen zien als ze binnenkomen en tevens ook het meest gebruikte object in de kamer. Als je dus bezig bent met het opnieuw inrichten van jouw interieur is het ontzettend belangrijk om na te denken over de keuze: Ga ik voor een hoekbank of een rechte bank. De ruimte welke je beschikbaar hebt, het comfort, het aantal mensen wat erop moet kunnen zitten maar ook wat je mooi vind spelen allemaal een grote rol bij de aanschaf van een nieuwe bank.

Hoekbank om te liggen of bankstel om te zitten?

Natuurlijk is de uitstraling van je bank ontzettend belangrijk en zul je ook alleen gaan zitten op banken welke er leuk uitzien. Maar nog veel belangrijk is, welk comfort zoek je? Zit je het liefst rechtop in de bank dan kies je sneller voor een 2- of 3-zits bank met een niet te diepe zit. Vind je het juist heerlijk om lekker languit op de bank te liggen dan is een hoekbank natuurlijk een veel betere keuze.

welke afmeting mag jouw bank of hoekbank hebben?

In de winkel lijken banken altijd kleiner dan ze in werkelijkheid zijn. Je bekijkt de banken dan ook vaak in een grote ruimte en dat geeft vaak een vertekend beeld. Let goed op de maten van de bank, past het wel mooi in de ruimte? Vaak geeft het een beter beeld wanneer je tape op de vloer plakt op de maten van de bank zodat je een beter beeld krijgt van de impact van de afmetingen in jouw woonkamer. Uit ervaring kan ik alleen maar zeggen, te groot maakt vol maar te klein is ook zeker niet mooi. Kom je er niet uit, laat je adviseren door één van onze stylistes. Zij hebben vaak aan een tekening van het huis al genoeg om advies te kunnen geven.

Banken zijn er in alle kleuren

Kleur en materiaal zijn heel persoonlijk. De stof bepaald uiteindelijk de look van jouw bank maar zeker ook de uitstraling van het interieur. Kies je de bank of hoekbank in een rustige kleur of ga je juist voor een heel opvallende stof? Vind je het spannend om voor een opvallende kleur te kiezen, een muur is zo geverfd! Ook accessoires kunnen kleur aan je interieur toevoegen. Deze zijn bij verveling ook weer makkelijk te vervangen. Natuurlijk kun je ook prachtige sierkussens in diverse mooie kleuren in de bank plaatsen. En ben je deze weer beu dan pak je nieuwe kussens in de tint van het seizoen.

Hoekbank of bankstel op maat

Zoals je hierboven al kunt lezen zijn bankstellen er in allerlei soorten en maten. Maar wat is nu de ideale bank voor jou? Het mooie aan de collectie van Meubilex is dat wij een bank of hoekbank volledig op maat voor jou maken. Jij kiest het model, het comfort, de afmeting en uiteindelijk ook de kleur en wij gaan deze bank voor jou maken. En weet je nog niet zo goed wat je het beste in huis kunt plaatsen. Geef ons een beeld van jouw wensen en het interieur waar de bank moet komen te staan en wij voorzien je graag van goed advies. Je bent van harte welkom in onze showroom waar wij van maandag t/m zaterdag en iedere eerste zondag van de maand geopend zijn.