Niet iedereen weet waar we het over hebben wanneer we spreken van hielspoor. Een hielspoor is een verkalking, en deze kunnen we vinden onder het hielbot. De verkalking is niet misselijk; hij kan voor grote klachten zorgen en daar dient u maatregelen tegen te nemen. Echter, hielspoor is op zichzelf niet pijnlijk; maar het veroorzaakt wel pijn en als er niets aan wordt gedaan kan het leiden tot ernstige ontstekingen die in sommige gevallen slechts operatief kunnen worden behandeld. Hielspoor is dan ook iets om serieus te nemen en niet verwaarlozen. Veel mensen met de verkalking zijn zich niet bewust van het feit dat ze verkalking hebben. Klachten aan de voet zijn belemmerend. Ze belemmeren u nadrukkelijk in uw beweging en beroven u van uw vrijheid. Pijnklachten in de voet dienen dan ook altijd nader onderzocht te worden en te lang rondlopen met een disbalans in de voet in iets wat voorkomen moet worden. Heeft u last van uw voet en voelt het niet aangenaam om te lopen? Laat u dan eens onderzoeken en zorg dat u vergaande problemen voorkomt. Wellicht heeft u wel hielspoor dat leidt tot pijnklachten. Een goede manier om van problemen af te komen die worden veroorzaakt door verkalking is het dragen van inlegzolen in combinatie met het doen van de juiste oefeningen. Deze oefeningen dient u iedere dag te doen en niet slechts af en toe. Het gaat er namelijk om dat u de balans in uw voet weer terugvindt en dat u weer vrij van pijn kunt bewegen. Dat is het voornaamste, en daar kunt u voor zorgen door de juiste maatregelen te nemen. Wij hebben de beste inlegzolen voor u. Bekijk ons assortiment aan deze zolen en als u vragen heeft over wat de beste oplossingen zijn om klachten die worden veroorzaakt door verkalking in de hiel te voorkomen, dan beantwoorden wij deze graag. Hielspoor:

  • is een verkalking
  • is op zichzelf niet pijnlijk
  • leidt wel tot pijnklachten
  • kan voorkomen worden
  • moet bestreden worden

Hielspoor: veel gebruikte term

Vaak zijn klachten die mensen hebben aan de voet wel het gevolg van een verkalking onder het hielbeen, maar is hielspoor niet de directe oorzaak van de pijn. Dat is dan ook de reden dat veel mensen van hielspoor spreken terwijl het eigenlijk een ontsteking is die klachten veroorzaakt. Een goede houding van de voet is ontzettend belangrijk. Op het moment dat mensen geen goede houding hebben, kan er een verzakking ontstaan van de voet. Het gevolg van een doorgezakte voet is dat uw hele houding er onder leidt. Dat is een probleem dat moet worden voorkomen en dat kan enkel en alleen voorkomen worden door het aanpakken van klachten die met de houding te maken hebben. De basis moet worden aangepakt. Het komt ook nog wel eens voor dat mensen bij de dokter aankloppen met het idee dat ze hielspoor hebben, maar na onderzoek blijkt dan dikwijls dat de klachten op een heel andere plek zitten en een andere oorzaak hebben. Bij mensen die veel lopen en rennen komen problemen in de voet aanzienlijk meer voor dan bij mensen die niet veel lopen en rennen. Daarom moeten mensen die veel lopen en rennen dan ook zorgen voor goede schoenen. De juiste schoenen kunnen er voor zorgen dat u minder klachten ervaart. Wij raden altijd als eerste aan om oefeningen te doen. De beste oplossing voor het verminderen van klachten is namelijk het doen van oefeningen in combinatie met het gebruik van goede schoenen met inlegzolen.

FootActive

Rondlopen met hielspoor zonder dat mensen zich ervan bewust zijn is een probleem. Het verraderlijke aan hielspoor is namelijk dat u geen pijn hoeft te voelen en wanneer de pijnklachten veroorzaakt door hielspoor zich eenmaal openbaren, is het probleem al vele malen groter en is het vaak zo dat een operatie de enige oplossing is. U wilt natuurlijk te alle tijden voorkomen dat u onder het mes moet en daarmee dient u bewust te zijn van uw houding en te zorgen voor een gezonde voet. Wij zijn FootActive en wij houden ons sinds jaar en dag bezig met de gezonde voet en de producten die bijdragen aan een gezonde voet. U kunt bij ons de beste steunzolen aanschaffen en diverse informatie vinden over pijnklachten en klachten in de voet die in sommige gevallen worden veroorzaakt door hielspoor. Wij richten ons niet alleen op Nederland maar zijn internationaal georiënteerd. Ook in Australië en in Nieuw Zeeland zetten wij onze producten uit. Daarnaast vallen landen als Duitsland, Zweden, Frankrijk, Spanje, Italië, de VS en zelfs Afrika en Zuid-Korea in onze markt. Wij kunnen dus wel zeggen dat we over de hele wereld onze steunzolen verkopen en wij zijn er trots op dat we als bedrijf een dergelijke omvang genieten. Over de hele wereld maken wij mensen blij met onze producten die van de beste kwaliteit zijn. Wat willen wij als bedrijf precies bereiken? Dat is een goede vraag en die hebben wij onszelf gesteld toen wij startten met ons bedrijf. FootActive wil zorgen dat iedereen die last heeft van voetklachten de beste oplossingen kan kiezen bij ons met een duurzame genezing als gevolg. Het herstellen van een natuurlijke houding moet het doel zijn. Alleen dan wordt er namelijk gezorgd voor duurzame genezing. Wij vinden het belangrijk om onszelf te blijven ontwikkelen en zijn iedere dag weer bezig met het ontwikkelingen van nieuwe ideeën die bijdragen aan een gezonde voet.