Opzoek naar hoeveel het kost om uw huis te verkopen? Dan bent u bij ons aan het juiste webadres. kostenhuisverkopen.nl vertelt u graag meer over de kosten die gepaard gaan bij het verkopen van een huis. Wij bieden u informatie over belangrijke kostenposten. Efficiënte tips zijn verzameld, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken. Bespaar daarom net als vele anderen flink op de kosten voor het verkopen van uw huis en bezoek onze handige website. kostenhuisverkopen.nl!

Hoeveel kost het om een huis te verkopen?

De belangrijkste keuze die u dient te maken bij het verkopen van uw huis, is of u een verkoopmakelaar wilt in te schakelen of zelf wilt gaan verkopen. Beide hebben voor- en nadelen en afhankelijk van uw voorkeur, kunt u kiezen voor wat het beste bij u past. In alle gevallen geldt bij verkoop dat men het liefst een mooie winst maakt. U hebt wellicht grote investeringen gedaan of door de tijd kan uw huis in waarde zijn gestegen. Makelaars hanteren eigen tarieven en verkoopstrategieën. Dit houdt in dat elke makelaar dus een andere prijs vraagt. Als u overweegt om een makelaar in te schakelen, is het cruciaal om verschillende makelaars vooraf te vergelijken voor de beste prijs. Makelaars hanteren in bijna alle gevallen opstartkosten en makelaarscourtage. Daarnaast kunt u de keuze maken om zelf uw huis te verkopen. Uiteraard is het in beide gevallen belangrijk dat het huis in topconditie verkeert. Veel mensen kiezen daarom om schilderwerk en andere zichtbare gebreken aan te pakken voor gemiddeld een paar duizend euro. Het vervangen van de badkamer of keuken wordt wel afgeraden, aangezien deze kosten zich amper terugverdienen en smaak gebonden investeren zijn. Het is bovendien belangrijk dat er een actueel taxatierapport is opgemaakt. Hierdoor weet u zeker wat uw huis waard is en het biedt het extra betrouwbaarheid en onderbouwing tijdens het onderhandelen met potentiële kopers. Als u zelf wilt verkopen, dient u de gehele marketing, onderhandelingen en communicatie zelf te onderhouden. Het is een belangrijke keuze: zelf uw huis verkopen of de hulp inschakelen van een makelaar. Uit onderzoek is gebleken dat makelaars betere resultaten behalen binnen een kortere periode. Hieraan zitten in verhouding wel meer kosten verbonden. Laat u daarom goed adviseren!

Makelaars hanteren grote kostenposten

Als u kiest voor een makelaar, dan wordt er naast opstartkosten en andere bijkomende kosten altijd makelaarscourtage in rekening gebracht. Dit is een grote kostenpost en ligt tussen de 1-2% van de verkoopsom van uw huis. Dit is een investering die u neerlegt voor het grootste gedeelte van de makelaarsdiensten. Vergelijken van makelaars en percentages is hierbij zeer belangrijk! Makelaarscourtage is bovendien niet aftrekbaar van de Belasting. Daarnaast worden de notariskosten vaak vergeten om vooraf mee te rekenen. Ook zijn intrekkingskosten en exclusiviteitsclausule kostenposten die vaak worden vergeten. Deze kosten dient u te voldoen als u de opdracht toch wilt terugtrekken. In verhouding betaalt u dus meer aan een makelaar, maar daardoor heeft u ook veel gemak. Hij of zij is volledig op de hoogte van alle wetten en regelgeving, heeft jarenlange ervaring en weet hoe een verkoop het beste kan worden aangepakt en vastgelegd. Een weloverwogen keuze is dus zeker op zijn plaats.

Voordelen kostenhuisverkopen:

  • Ga goed voorbereid en geïnformeerd van start
  • Vergelijk verschillende makelaars vooraf
  • Vergelijk de voor- en nadelen van zelf verkopen – makelaar inschakelen
  • Laat u vooraf onafhankelijk adviseren

Bekijk onze website voor meer informatie, zodat u bespaart op de kosten voor de verkoop van uw huis en op de hoogte bent van alle kostenposten en valkuilen kunt vermijden: kostenhuisverkopen.nl!