Als moeder van twee jongens ben ik altijd op zoek naar de beste dingen voor mijn kinderen. Toen mijn kinderen nog jong waren besprak ik met mijn man wat we nu belangrijk vinden in de opvoeding. We kwamen er uit dat we duurzaamheid en het milieu heel belangrijk vonden. Het eerst speelgoed voor de kinderen was dan ook houten speelgoed. Dit speelgoed is gemaakt van duurzaam materiaal en is onverwoestbaar. Het gaat ontzettend lang mee en dit speelgoed neem je generatie op generatie over. Dit speelgoed is een eenmalige investering waar heel veel kinderen nog plezier van hebben. Wij hebben het nu de jongens groot zijn doorgegeven aan jongere neefjes en nichtjes. En deze spelen er ook weer met plezier mee. Het is prachtig om te zien hoe goed dit speelgoed het doet.

Houten speelgoed gaat langer mee

Ik vind het zonde als speelgoed maar heel kort wordt gebruikt. Ik verbaas me er over dat sommige ouders maar speelgoed blijven kopen terwijl de kinderen er niet eens mee spelen. Dat vind ik echt onbegrijpelijk. Waarom koop je iets als het geen enkel effect heeft. Het houten speelgoed wat wij altijd kochten was een groot succes. De jongens hebben met al het houten speelgoed gespeeld. Van de keuken tot de auto’s, al het speelgoed was gewoon erg leuk. Ik vind het daarnaast een fijn idee dat het zo lang meegaat, dat is voor mij wel de bevestiging van dat het een goede investering is. Als je speelgoed na een paar maanden al kan weggooien vind ik dat zonde van je geld. Dan kan je beter iets kopen wat langer meegaat is mijn mening.

Hout is beter voor je kinderen

Ik ben dan ook een groot van houten speelgoed. Het is duurzaam en goed voor het milieu en je doet er onwijs lang mee. Als je erbij stilstaat dat ik het speelgoed van mijn kinderen nu doorgeef aan een jonger neefje en nichtje dan is dit wel heel bijzonder. Daarnaast is houten speelgoed ook nog eens goed voor de creatieve ontwikkeling van kinderen. Wat voor kouten speelgoed is leuk voor kinderen:

  • Mijn kinderen waren een groot fan van de houten treinbaan.
  • Ze speelden hier elke dag weer mee, ze verzonnen een heel parcours met allemaal hindernissen.
  • Dan was de een de treinmachinist terwijl de ander de treinovervaller was.
  • De fantasie van kinderen is oneindig.

Er is natuurlijk ook genoeg houten speelgoed voor de meiden zoals poppenhuizen waar ze met de barbies in kunnen spelen of een prachtige poppenwagen. Veel meisjes hebben natuurlijk de behoefte om de moeder na te spelen. Dan is een prachtige houten poppenwagen wel een heel mooi stuk speelgoed. Er zijn natuurlijk ook voldoende onderdelen voor de treinbaan voor kinderen want alleen een treinbaan is niet zo heel spannend maar een pompstation en extra treinrails maken het al een stuk interessanter. Veel jongens vinden het leuk om met een autogarage te spelen. Een garage waar ze de auto omhoog en omlaag kunnen hijsen is natuurlijk ook super interessant. Dit geweldige speelgoed is dus goed voor kinderen en het scheelt ouders een hoop nieuw speelgoed omdat kinderen oneindig met dit speelgoed spelen. Voor onze kinderen vind ik het belangrijk dat speelgoed duurzaam is en dat het materiaal erg lang mee gaat. Daarom besloten we dan ook bij onze eerste zoon dat we houten speelgoed gingen aanschaffen. Houten speelgoed is duurzaam en gaat ontzettend lang mee. De kwaliteit is ontzettend goed en daarnaast is het ook nog eens heel mooi. Onze kinderen spelen er nog steeds graag mee. Kijk voor meer informatie op de website van de Speelgoed Familie (https://speelgoedfamilie.nl/speelgoed/houten-speelgoed).