Wanneer je een mobiele telefoon hebt (een smartphone of anderszins), dan heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord van het verschijnsel sim only vergelijken. Sim only is een begrip dat onlosmakelijk verbonden is met mobiele telefonie. Tegenwoordig loopt vrijwel iedereen rond met een mobiele telefoon. Degenen die daar nog niet aan zijn begonnen, zijn of nog niet begonnen aan hun schoolcarrière of zitten al in een bejaardentehuis en zullen de achterstand waarschijnlijk ook niet meer inhalen. Voor de rest van de bevolking geldt dat hun mobiele vriend nooit ver weg is. We zijn zo afhankelijk geworden van dit apparaatje, dat een telefoonabonnement bijna een eerste levensbehoefte is. De alomtegenwoordige vraag naar deze dienst, heeft de prijs aanzienlijk omlaag gedreven in de afgelopen aantal jaar. Eén van de economische en technische antwoorden op deze ontwikkeling is het sim only contract. Met sim only constructies wordt mobiel telefoneren en internetten heel goed betaalbaar. Het enige ‘probleem’ van deze positieve ontwikkeling is dat er dusdanig veel aanbod is, dat een beslissing voor een abonnement niet eventjes in een minuutje gemaakt kan worden. Zoals zo vaak, biedt het internet uitkomst. Op verscheidene websites kun je gemakkelijk sim only vergelijken en bepalen welk abonnement het best bij je past. Bedragen variëren over het algemeen van 11 euro per maand (inclusief bellen, sms’en en internetten) tot 47 euro per maand. Deze laatste categorie is voornamelijk bedoeld voor zakelijke klanten of voor mensen die vergroeid zijn met hun telefoon. Voor dergelijke bedragen kun je onbeperkt bellen en sms’en en heb je 5000 megabyte aan data tot je beschikking. Met sim only vergelijken kun je dit allemaal mooi op een rijtje zetten. Of beter: sim only vergelijken doe je op websites die al deze informatie voor je op een rijtje zetten. Het hele idee van sim only vergelijken is dat alle nodige informatie verzameld en op duidelijke wijze geordend wordt, zodat jij, als gebruiker, direct kan vinden wat je nodig hebt. Sim only vergelijken is daarom een dienst die ideaal is voor een tijd waarin sim only als contractvorm met telefoonproviders steeds populairder wordt.

Sim only vergelijken is populair

Waarom is dat eigenlijk nodig, sim only vergelijken? Hier volgt een voorbeeld. Stel je de volgende situatie eens voor: je hebt net een prachtige slag geslagen bij een uitverkoop van relatief nieuwe telefoons. Je bent ontzettend blij met je aankoop en kan niet wachten om hem te gaan gebruiken. Nu alleen nog een passend abonnement. Deze manier van telefoons kopen en abonnementen afsluiten is aan de orde van de dag tegenwoordig. Er wordt niet langer een abonnement aangeboden waar dan automatisch een apparaat aan vasthangt en een telefoon wordt niet meer automatisch ook met telefoonabonnement geleverd. De klant wil dit allemaal graag zelf kunnen kiezen. Mensen die tegenwoordig een telefoon kopen en een contract met een provider afsluiten, doen dat bijna niet meer zonder sim only vergelijken. Sim only vergelijken is daarmee een standaard onderdeel geworden van het oriëntatieproces op het aanbod van mobiele telefonie. De telefoon van je dromen met het meest voordelige abonnement dat perfect bij jouw belgedrag past, dat is het ideaal en anno 2015 ook de norm in de mobiele telefoniesector. Als gevolg van deze ontwikkelingen op telefoongebied, schieten websites voor sim only vergelijken als paddenstoelen uit de grond. Probeer het maar eens. Tik de zoekwoorden “sim only vergelijken” in, in je favoriete zoekmachine. Er zullen zo al tientallen websites uit de resultaten naar voren komen, die de dienst van sim only vergelijken aanbieden. Kiezen voor een mobiele aanbieder kan natuurlijk op verschillende gronden en om verschillende redenen. De één vindt het voldoende om precies te weten wat hij krijgt voor zijn geld en blijft daarom bij de provider waar hij al zijn hele leven bij zit. Een ander neemt tips van vrienden, kennissen en familie in overweging, wanneer hij de keuze voor een mobiele provider moet maken. Weer een ander begint bij nul en heeft als enige eis dat het de goedkoopst mogelijke optie moet zijn. Vooral voor deze laatste doelgroep is sim only vergelijken een erg goed begin om je te oriënteren op de markt en het huidige aanbod van sim only abonnementen.

Optimaal kiezen

Kiezen is nooit ingewikkelder geweest dan nu. In onze huidige keuzemaatschappij kun je geen alledaagse beslissing nemen zonder je te moeten verdiepen in minstens tientallen keuzemogelijkheden. Sim only vergelijken moet het keuzeproces voor de mobiele provider en het soort contract dat men wil afsluiten in ieder geval vergemakkelijken. Daarbij kan worden gelet op de volgende zaken:

  • prijs van het abonnement
  • contractperiode: wil je wel 24 maanden aan dezelfde provider vastzitten
  • hoeveel data je kunt gebruiken
  • hoeveel belminuten en sms’en je kunt gebruiken
  • de klantvriendelijkheid en service ranking van de provider

Sim only vergelijken laat niet al deze aspecten zien. De vergelijkingssites voor sim only deals richten zich echt alleen op de inhoudelijke overeenkomst die je met een provider aan kan gaan en wat je daar precies voor krijgt. Voor informatie over klantenservice en inzichtelijkheid van je verbruik en maandelijkse facturen bestaan weer andere vergelijkingssites. Wil je een volledig en correct uitgebalanceerd beeld hebben van al je opties, dan is sim only vergelijken alleen niet voldoende. Hoe het ook zij, sim only vergelijken volstaat voor de meeste mensen om een financieel goede deal te sluiten met een mobiele aanbieder. Zolang het abonnement naar behoren functioneert en men krijgt waar men voor betaalt, is men al snel tevreden.