Sinds mijn geboorte heb ik een afwijking aan een van mijn benen. Ik weet niet anders, maar hierdoor kan ik niet altijd alles doen. Als kind vond ik het vaak erg lastig, ik kon bijvoorbeeld vaak niet meedoen met gym, omdat ik sommige activiteiten en sporten niet kon doen. Soms bedachten de leraren speciale activiteiten die ik wel kon doen, maar ik wilde niet dat ze speciaal iets voor mij bedachten. Ik vond dat vaak erg vervelend en er waren veel kinderen die mij met mijn been pestten. Ik kom uit een klein stadje en in de buurt waren geen verenigingen voor gehandicapten, daardoor heb ik nooit veel gesport. Mijn ouders moedigden mij altijd aan om zoveel mogelijk dingen te doen, maar begrepen dat het niet altijd gemakkelijk voor mij was. Ik vind het altijd vervelend als mensen aanpassingen voor mij maken, of als ik afhankelijk van andere mensen ben. Ik wilde ook graag mijn rijbewijs halen, zodat ik minder afhankelijk zou zijn van mijn ouders. Ik wilde graag zelf auto kunnen rijden, zodat ik meer vrijheid zou krijgen. Ik wist dat ik niet in een normale auto mocht rijden, maar in een aangepaste auto zou dat wel mogelijk zijn. Ik vertelde mijn ouders dat ik graag lessen wou nemen bij een rijschool voor gehandicapten, dit leek hun een goed idee. Ze wisten dat ik minder afhankelijk van hun wilde zijn en dit zou mij hierbij helpen. Bij een normale rijschool zou ik geen lessen kunnen nemen, maar bij een rijschool voor gehandicapten wel. Waar wij wonen is geen rijschool voor gehandicapten, maar dachten dat er eentje in de buurt zou zijn. We wonen in de buurt van Rotterdam en wellicht konden we daar een geschikte rijschool vinden.  

Online een rijschool voor gehandicapten gevonden

Online zocht ik naar een rijschool voor gehandicapten en vond al snel de website https://rijschool-kruisboog.nl/rijschool-voor-gehandicapten. Op de website van Rijschool Kruisboog las ik dat ze gespecialiseerd zijn in rijlessen voor gehandicapten. Ik vond het fijn om te lezen dat ze extra aandacht geven aan de leerlingen, zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen. Ik was ook een beetje zenuwachtig voordat ik begon, want autorijden is anders als je een handicap hebt. De lesauto’s zijn allemaal aangepast, zodat ze geschikt zijn voor mensen met een handicap. Ik liet de website aan mijn ouders zien en dit leek hun ook een goede rijschool. Via de website van Rijschool Regenboog nam ik contact op met het bedrijf. Ik vertelde dat ik een rijschool voor gehandicapten zocht en vroeg het ook mogelijk was voor mij om lessen te nemen. Gelukkig vonden ze het geen probleem om naar ons stadje te rijden. Ik wilde graag een proefles volgen, zodat ik kon uitproberen hoe het was om in een aangepaste auto te rijden. Ik vond de instructeur erg aardig tijdens de proefles en ik vond het erg leuk om te rijden. Ik wilde graag door met lessen en kon gelukkig al de volgende week beginnen.

Volgende week afrijden

Ik heb ondertussen veel lessen gehad bij deze rijschool voor gehandicapten en vind het erg leuk om te rijden. De instructeur zorgt dat ik mij op mijn gemak voel en meer zelfvertrouwen krijg met het rijden. Hij weet precies waar ik op moet letten en begeleidt mij goed. Volgende week mag ik afrijden en ik verwacht dat ik slaag. Ik kan Rijschool Regenboog als rijschool voor gehandicapte aanraden.

  • Ze zijn gespecialiseerd in rijlessen voor gehandicapten
  • Alle auto’s zijn aangepast
  • De instructeurs hebben veel ervaring
  • De lessen zijn erg leuk